We Will Rock You, 10. Yılında İstanbul'da! - Son Dakika
Kültür Sanat

We Will Rock You, 10. Yılında İstanbul'da!

We Will Rock You, 10. Yılında İstanbul\'da!

24 şarkısından oluşan, ödül rekortmeni muhteşem müzikal, Avrupa Turnesi kapsamında BKM organizasyonu ile ilk kez Türkiye'de olacak!

22.11.2012 08:20  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müzikalin biletleri Queen'in efsanevi solisti, Rock Tanrısı Freddie Mercury'nin 21.ölüm yıldönümünde satışa çıkıyor.*

BİLETLER, 24 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ SATIŞTA!

"We Will Rock You" müzikali 2013 yılının Mayıs ayında 16 gösteri için Türkiye'ye gelecek. Robert De Niro ve Queen grubunun ortaklığıyla Freddie Mercury anısına sahneye konulan müzikal Dünya tiyatrolarındaki emsalsiz başarısının ardından, Dünya arenalarında aynı gecede binlerce rock sever ile buluşacak. We Will Rock You, Finlandiya, Danimarka, İrlanda, Hollanda, Luksemburg, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Yeni Zelanda, Avusturalya ve Bulgaristan'ın yanı sıra 3 – 12 Mayıs 2013 tarihleri arasında ilk kez Türkiye'de sahnelenecek.

Sanatseverler, 3 Mayıs'ta Ülker Arena'da başlayacak gösterinin biletlerine 24 Kasım'dan itibaren www.biletix.com ve Biletix satış noktalarından ulaşabilecekler.

İkon olmuş Quenn şarkılarından oluşan, bugüne kadar 17 ülkede perde açan ve 12 milyondan fazla izleyiciye ulaşan We Will Rock You müzikalini izleyenler canlı orkestra ile çalınan şarkılara eşlik edecek ve dans edecek.

WE WILL ROCK YOU MÜZİKALİ "FREDDIE MERCURY" DEMEK

45 yaşında hayata veda eden, yaptığı müzikle milyonların hayranlığını kazanan gerçek adı, Farrokh Bulsara olan Freddie Mercury, geniş kitlelerce rock müziğin en büyük vokalistlerinden biri olarak kabul edilmiş, sahnedeki duruşu ve showları ile dünyanın en güçlü vokallerinden biri olarak anılmaktadır. We Will Rock You müzikali de Queen'i sırtlanarak aydınlatan, opera ile rock müziğin harmanlandığı yeni bir müzik anlayışı ile dünyayı kasıp kavuruyor.

FREDDIE MERCURY BİR ROCK TANRISI

2009 yılında İngiltere'de istatistik konusunda otorite olarak kabul edilen "OnePoll" tarafından www.skiddle.com 'un gerçekleştirdiği ankete göre Mercury, Rock Tanrısı adına layık görülmüştür.

Queen grubunun kurucusu ve bugünlere gelmesindeki en büyük etkenlerinden biri olarak adlandırılan Freddie Mercury sayesinde grup 300 milyon civarı bir satış başarısı elde etmiştir.

ÖLÜMÜ TÜM DÜNYADA ŞOK ETKİSİ YAPTI

1991 yılında yaşamını yitiren sanatçı, çok özel bir sese sahipti. Normal konuşma sesi bariton olmasına karşın şarkı söylerkenki ses tonu tenordu. Ölümü, başta hayranları olmak üzere müzik dünyasında da şok etkisi yapan Freddie Mercury, 20. Yüzyılın müzik efsanelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Müzik dünyasından yakın arkadaşı Elton John, Freddie ve ölümü üzerine şu sözleri söylemiştir:

"Bu kahrolası adamın(!) sesi o kadar güçlü ki piyano çalarken vokaline dikkat etme ihtiyacı bile hissetmiyor."

"Tanrı en sonunda kare asını tamamladı dostum.. Janis Joplin, John Lennon, Elvis Presley ve sen... Arkadaşım olduğun için teşekkürler. Seni her zaman seveceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat We Will Rock You, 10. Yılında İstanbul'da! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement