Wings for Life World Run Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Wings for Life World Run Başlıyor

Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak sağlamak üzere bugün TSİ 13:00'te dünyadaki 34 parkurla birlikte Alanya'da gerçekleştirilecek Wings for Life World Run koşusu için tüm hazırlıklar tamamlandı.

05.05.2014 09:26

42 milliyetten 2.313 kişinin kayıt olduğu, binlerce kişinin yerinde, milyonlarca kişinin ise televizyon ve internetten canlı izleyeceği yarışta sabit bir bitiş çizgisi bulunmuyor. 6 kıtada, 14 zaman diliminde, dört mevsimde ve 32 ülkedeki 34 farklı parkurda aynı anda yapılacak benzersiz formata sahip küresel yarışın Alanya parkurunda aralarında dünya şampiyonu motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, şampiyon dağ koşucusu Ahmet Arslan ile ünlü oyuncular Burcu Kara ve Hande Subaşı'nın buluntuğu isimler de yarışacak. Global yarış direktörlüğünü efsane atlet Colin Jackson'ın üstlendiği etkinliğin global destekçileri arasında eski Formula 1 pilotu David Coulthard, efsanevi yarışçı Eddie Jordan, uzaydan dünyaya yaptığı atlayışla tarihe geçen Felix Baumgartner ve pek çok önemli isim yer alıyor.

Ünlülerin, maraton koşucularının, triatletlerin, ultra maraton koşucularının ve sporseverlerin katılacağı, dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin diğer tüm koşu etkinliklerinden farklı olarak sabit bir bitiş çizgisi bulunmuyor. Wings For Life World Run'da koşu başladıktan yarım saat sonra yola çıkacak olan yakalama aracının geçtiği her koşucu yarış dışı kalacak.

Yakalama aracını kullanacak Türkiye Ralli Şampiyonları Yağız Avcı ve co-pilotu Bahadır Gücenmez bugüne kadar yaşadıkları deneyimlerden farklı olarak yakalama aracını sabit ve düşük bir hızda tutmaya çalışacak. Tüm dünyada aracın en son geçtiği bir kadın ve bir erkek katılımcı etkinliğin global çaptaki kazananları olacak ve muhteşem bir dünya turuna çıkacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Wings for Life World Run Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement