Yalova Belediye Meclisi'nde Yaski Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Yalova Belediye Meclisi'nde Yaski Gerginliği

Yalova Belediye Meclisi\'nde Yaski Gerginliği

Yalova Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısının 1. oturumu yaptı.

07.09.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısının 1. oturumu yaptı. Oturumda Yalova Belediyesi'nin YASKİ'ye olan borçlarına karşılık 2 taşınmazı vermesi konusu mecliste gerginliğe sebep oldu.

Yalova Belediye Meclisi'nin eylül ayı olağan toplantısı, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan askerler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve Fatiha okunması ile başladı. İmar meselesinin görüşülmesi ve komisyonlara havale edilmesi ile devam eden meclise, Yalova Belediyesi'nin Yalova Atık Su Arıtma Birliği (YASKİ)'ye olan borçlarına karşılık bazı taşınmazların birliğe verilmesi konusu damga vurdu. CHP grup sözcüsü Şerafettin Çelik, "Her zaman söylüyorum. Davul belediyenin sırtında, tokmak başkasının elinde. Kanun"i sorumlulukları belediyenin üzerinde olan bu birlik başka partilerin elemanları tarafından yönetiliyor. ya tokmakta belediyede olsun ya tokmağı sallayan davulu da alsın" dedi.

Çelik, belediyenin YASKİ'ye olan 7 milyon 500 bin TL'lik borcuna karşılık olarak birliğe aktarılacak olan 2 bin 600 ve 6 bin 340 metrekarelik iki arsa ile alakalı, "Ben bu arsaların YASKİ'ye verilmesini doğru bulmuyorum. Buralar belediyenin elinde kalmalıdır" deyince, YASKİ Başkanı Ahmet Özsümer ve AK Parti grubu ile gerginlik yaşandı. Araya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın girmesi ile durulan tartışma sonrasında belediyenin 2 taşınmazının borçları karşılığında YASKİ'ye verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalova Belediye Meclisi'nde Yaski Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement