Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) arasında asansör denetim protokolü imzalandı.

10.10.2017 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) arasında asansör denetim protokolü imzalandı.

Yalova Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Vefa Salman, Bursa Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart ve Makina Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Yalçın Oral katıldı.

Belediye sınırları içerisindeki yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacıyla Yalova Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası arasında yapılan protokolle asansörler kontrol edilerek günümüz teknolojisine uygun hale getirilecek.

Protokol imzalarının atılmasının ardından bir açıklama yapan Bursa Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart, Makina Mühendisleri Odası'nın güçlü yapısı ve teknik kadrosu ve mevzuat bilinciyle Yalova'nın asansörlerini denetim altında tutacağını söyledi.

Beldiye Başkanı Vefa Salman da "Konuya ticari bakmak her zaman benim için ikinci plandadır. Belediyeye üç kuruş fazla girecek diye bunu düşünmem. İşin doğrusunu yaptığımıza gönülden yürekten inanıyorum. Zaten protokolümüz devam ediyordu. Bu şekilde de devam etmesinden oldukça mutluyum. Allah kazalardan belalardan korusun ve her iki tarafa da hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

BAL-GÖÇ'ten Başkan Salman'a zi·yaret

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Başkanı Lütfü Özgür, Kadın Kolları Başkanı Gülferi Kır ve Derneğin Halk Oyunları Eğitmeni Erdinç Ertüzün, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı ziyaret etti.

27 Ekim'de Yalova Belediyesinin katkılarıyla BAL-GÖÇ Derneğinin düzenleyeceği "Cumhuriyet Bayramı Kutlama Konseri" öncesinde görüş alışverişinde bulunan Bal-Göç Derneği heyeti, konser hakkında Başkan Salman'a bilgiler verdi.

Konserin önemine değinen Salman, "Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Bal-Göç derneğimizin düzenlediği konserin önemi oldukça büyük. Bu konserin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi önemli bir günün haftası gerçekleştirilmesi ise gurur verici. Şef Erdinç Ertüzün eğitmenimizin öncülüğünde 7'den 77'e 'Gençleşen Türküler Topluluğunun' gerçekleştireceği bu konserinin başarılı bir organizasyon olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Lise öğrencilerinden Yalova Üniversitesine ziyaret

Kocaeli İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan 46 kişilik öğrenci grubu rehber öğretmenleri eşliğinde Yalova Üniversitesini ziyaret etti.

Yalova Üniversitesinin fakülte ve bölümlerini yakından tanımak amacıyla yapılan ziyarette öğrenciler, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerini ziyaret etti.

Ziyaretçi öğrencilere fakülte ve bölümler hakkında detaylı bilgi vermek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Güler Alkan'ın talimatıyla görevlendirilen araştırma görevlileri, öğrencilere fakülte ve bölümleri tanıttı.

Fakülte binalarını, amfileri ve derslikleri gezen öğrenciler, merak ettikleri konularda kendilerine rehberlik eden görevlilerden bilgi aldı. Fakültelere yapılan ziyaretlerin ardından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından konuk öğrencilere öğle yemeği ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement