Yalvaçlı Hayvan Yetiştiricilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Yalvaçlı Hayvan Yetiştiricilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Yalvaçlı hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

01.03.2012 17:40

Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Yalvaçlı hayvan yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yalvaç Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Memduh Oğuz, Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Tekin Bayram, Garnizon Komutanı Hakan Ürer, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Vali Memduh Oğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, çobanlığı "Peygamber mesleği" diye nitelendirdi. Oğuz, "Yaptığınız iş gerçekten çok önemli. Sizler üreten bir kesimsiniz ve yaptığınız iş bu nedenle önem arz ediyor" dedi.

Yetiştiricileri daha iyi üretim için bilinçlendirmek üzere toplantılar düzenlediklerini ifade eden Oğuz, sorunların görüşüleceğini ve çeşitli alternatiflerin sunulacağını söyledi. Türkiye'de son yıllarda koyun ve keçi yetiştiriciliğinin yükselen bir ivme kazandığını anlatan Oğuz, birlik ve beraberliğin bozulmaması, azimli, kararlı çalışmanın devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Isparta Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu da 520 birlik üyesi bulunan Yalvaç'ın, Isparta'nın en büyük üretici bölgesi olduğunu söyledi. Köroğlu, Yalvaç'ta 46 bin 700 koyun ve 5 bin 62 keçi sahibinin desteklemelerden yararlandığını kaydetti.

Birlik Başkan Yardımcısı Veysel Ayhan, birliğin kurulduğu günden bu yana yapılan çalışmalarla küçükbaş hayvancılığı zora sokan çoğu konuda azalma sağlandığını ifade etti. Bilim adamlarının, Türkiye'de koyunculuk biterse hayvancılığın dar boğaza gireceği şeklinde açıklamaları olduğunu anlatan Ayhan, Türkiye'de artık küçükbaş hayvancılığa önem verilmeye başlandığını ve bakanlığın bu konuda çalışmalar yaptığını kaydetti.

Toplantının ardından birliğin Yalvaç irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalvaçlı Hayvan Yetiştiricilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement