Yandex'ten Türk Sporuna 12 Milyon Dolarlık Kaynak - Son Dakika
Spor

Yandex'ten Türk Sporuna 12 Milyon Dolarlık Kaynak

Yandex\'ten Türk Sporuna 12 Milyon Dolarlık Kaynak

Türkiye'nin 3 büyük futbol kulübünün internet ortağı ve resmi arama motoru olan Yandex, 12 milyon dolarlık kaynağı Türk sporuna sunmaya hazırlanıyor.

29.04.2014 10:04  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 3 büyük futbol kulübünün internet ortağı ve resmi arama motoru olan Yandex 12 milyon dolarlık kaynağı Türk sporuna sunmaya hazırlanıyor.

Taraftarlar, kendi takımlarına özel sayfalarda arama yaparken, gönül verdikleri renklere de internetten destek olabilecek. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray sayfalarının tasarımlarını yenileyen Yandex, Beşiktaş ve Galatasaray ile anlaşırken, Fenerbahçe ile de görüşmelerini sürdürüyor. Fenerbahçe'nin ardından rotayı Anadolu takımlarına çevirecek olan Yandex, yapılan anlaşmalar sayesinde 12 milyon dolarlık önemli bir kaynağı Türk sporuna sunmuş olacak. Yandex, Beşiktaşlı, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarların kendi takımlarının renklerindeki yandex.com.tr/bjk, yandex.com.tr/fb ve yandex.com.tr/gs sayfalarından arama yapmaya davet ediyor. Bu sayfalarda yapılacak her arama, spor kulüplerine önemli maddi destek olarak dönecek.

YANDEX CEO'SU YALÇINDAĞ: "5 MİLYON KİŞİYİ HEDEFLİYORUZ"

Beşiktaş ve Galatasaray ile yapılan anlaşmalar ve Fenerbahçe ile süren görüşmeler kapsamında açıklama yapan Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, "Türkiye'de 15-30 yaş arasındaki futbol taraftarlarının büyük bir kısmı interneti aktif olarak kullanıyor. Biz bu servisle her koşulda ve her platformda takımını destekleyen taraftara ulaşmak arzusundayız. Rakamsal olarak 5 milyon kişiyi hedeflediğimizi söyleyebiliriz. Bu hedefin sonunda da yapılan tüm aramalar sayesinde Türk sporuna 12 milyon dolarlık maddi bir gelir kaynağı sağlamayı hedefliyoruz. Yandex olarak taraftarlara güzel bir gol pası verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra top takımlarımızın taraftarlarında. Zira, kendilerine özel hazırlanmış arama sayfasını en çok kullananlar, öngördüğümüz bu 12 milyon dolarlık pastadan yaptıkları aramalar oranında büyük bir payı takımlarına kazandıracaklar" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Yandex'ten Türk Sporuna 12 Milyon Dolarlık Kaynak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement