Yargı-Medya Buluşması Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Yargı-Medya Buluşması Etkinliği

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Adana Adliyesi'nin ev sahipliğinde "Yargı-Medya Buluşması" gerçekleştirildi.

04.10.2018 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Adana Adliyesi'nin ev sahipliğinde "Yargı-Medya Buluşması" gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen buluşmaya, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin, Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Tacettin Ural, Bölge Adliyesi Başsavcısı Sabri Beytorun, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Hürriyet Gazetesi Yazarı Oya Armutçu, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başsavcı Ömer Faruk Yurdagül, Türkiye'de ilk Medya İletişim Bürosu'nun 2014 yılında Adana Adliyesi'nde faaliyete geçtiğini söyledi.

Yargı ve Medya buluşmasının önemli olduğuna dikkat çeken Yurdagül, şöyle devam etti:

"Evrensel uygulamalar göz önüne alınarak basın sözcülüğü kurumuna, yargı teşkilatımızda işlerlik kazandırılmıştır. Bununla birlikte adliyeler bünyesinde oluşturulan Medya İletişim Büroları, basın sözcüleri yönetiminde, basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyunu yargısal faaliyetlerle ilgili bilgilendirme görevini üstlenmiştir. Bugün gelinen noktada, projenin başladığı 2014 yılından bu yana önemli mesafe alınmış olsa da halen çözülmesi gereken bazı sorunlar olduğu bir gerçektir. Soruşturma ile kovuşturma yani dava konusu olan ve aynı zamanda haber değeri bulunan hususların basın ve kamuoyuyla paylaşılmasında, hassas bir dengenin gözetilmesi gerekmektedir. Bugün gelinen noktada, projenin başladığı 2014 yılından bu yana önemli mesafe alınmış olsa da halen çözülmesi gereken bazı sorunlar olduğu bir gerçektir."

Yargı-Medya Buluşmaları'nın birincisini Erzurum'da gerçekleştirdiklerini belirten Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ertuğrul Çekin ise "Yargı organlarının medya ile iletişim kanallarının güçlendirilmesi uluslararası alanda birçok ülkenin gündemini oluşturmaktadır. Bu doğrultuda yargı-medya ilişkileri ayrı bir disiplin olarak ele alınmakta ve bu alanda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Farklı ülkelerdeki iyi uygulama örneklerinin de dikkate alınması suretiyle ülkemizde de bir model geliştirilmesi önem taşımaktadır." ifadesini kullandı. ."

Konuşmaların ardından Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Tacettin Ural, "Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliğinin İşlev ve Sorumlulukları", Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülrezak Altun, "Medya Sektörünün Yapı ve İşleyişi", Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu "Ulusal Basının Gözünden Yargı ve Medya İlişkileri" konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yargı-Medya Buluşması Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement