'Yarım Kalan Mucize'nin Galası Yıldızları Buluşturdu - Son Dakika
Magazin

'Yarım Kalan Mucize'nin Galası Yıldızları Buluşturdu

\'Yarım Kalan Mucize\'nin Galası Yıldızları Buluşturdu

Biket İlhan'ın eğitimi önündeki engeller ile mücadele eden genç bir kız üzerinden kapatılan Köy Enstitüleri'ni anlattığı filmi 'Yarım Kalan Mucize'nin galası, 20.Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi."Mavi Gözlü Dev."

18.09.2013 21:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biket İlhan'ın eğitimi önündeki engeller ile mücadele eden genç bir kız üzerinden kapatılan Köy Enstitüleri'ni anlattığı filmi 'Yarım Kalan Mucize'nin galası, 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirildi.

" Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet" filmiyle büyük beğeni toplayan yönetmen Biket İlhan'ın 'Yarım Kalan Mucize' filmi, Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Altın Koza Film Festivali'nde seyirci ile buluştu. İkinci Dünya Savaşı sırasında buhran ve yokluğun pençesindeki Anadolu topraklarında yaşayan bir kız çocuğu olan Nahide'nin yazgısını değiştirmek için verdiği mücadelenin anlatıldığı filmin galasına, film ekibinin yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda ünlü isim ve sinemaseverler katıldı. Yönetmen Biket İlhan, gösterimin ardından, oyuncular ile birlikte sahneye çıkarak seyircilerin sorularını yanıtladı.

Yapımın hem senaryosunu kaleme alan hem de başrolünü üstlenen Nihan Belgin, filme ve ekibe gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, 3 yıldır emek verdikleri filmlerine karşı seyircilerde beğeni oluşmasının güzel bir durum olduğunu belirtti. Belgin, Altın Koza Film Festivali'nde de ödüllerin güzel filmlere gitmesini diledi.

Filmin senaryosunu Nihan Belgin ve Piraye Şengel kaleme alırken, oyuncu kadrosunda ise Nihan Belgin, Umut Beşkırma, Ayten Uncuoğlu, Dolunay Soysert ve yönetmenin daha önce Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet filminde de beraber çalıştığı Yetkin Dikinciler yer alıyor. Filmde 1940'larda buhranı ve yokluğu yaşayan Anadolu topraklarında yaşayan fakat yaşadıklarının bilincinde olmayan Nahide'nin hikayesi, kendinden büyük bir toprak ağasıyla evlendirilmek isteyen arkadaşının intiharı ile başlar. Bu olay ile sarsılan Nahide'nin ilkokul öğretmeni, bu yazgısını değiştirmesi için bir yol açarak onun Köy Enstitüsü'ne gitmesini ister fakat işler düşünüldüğü kadar kolay gitmeyecektir. Babasının yaklaşımı ve feodalitenin baskısı altında ezilen küçük kız okumaya kararlıdır ve erkek kılığına girerek okula gider. Küçük kızın bu çabası aslında Anadolu'da yeni bir eğitim seferberliğinin önemli habercilerindendir. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin 'Yarım Kalan Mucize'nin Galası Yıldızları Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement