Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem Sona Erdi

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan enerji ve maden işçilerinin 30 Kasım'da başlattığı iş yerlerinin terk etmeme eylemi sona erdi.

06.12.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinde çalışan enerji ve maden işçilerinin sürdürdüğü iş yerlerini terk etmeme eylemi, sendika ile firma temsilcileri arasındaki müzakerelerin ardından imzalanan protokolle bitirildi.

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesinin ardından, alıcı firmanın işletmeleri devraldığı yönündeki duyumlar üzerine santral ve kömür işletmelerinin girişini kapatarak iş yerlerini terk etmeme kararı alan işçiler, eylemlerini sona erdirdi. Santral ve kömür işletmelerinin girişini açan işçiler, imzalanan protokol gereği, iş başı yaptı.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin de işçilere, alıcı firmayla yapılan müzakereler hakkında bilgi verdi.

Fatih Erçelik, özelleştirme karşıtı eylemlerinde 445 günü geride bıraktıklarını hatırlatarak, eylemlere destek verenlere teşekkür etti. Özelleştirilme sürecinin tamamlanması nedeniyle içlerinin buruk olduğunu dile getiren Erçelik, " Türkiye'nin koşulları belli. Bizler, elimizden geldiğince hep birlikte bunu başardık. Vicdan anlamında rahatız" dedi.

Enerji ve maden işçilerini, "Bir elmanın yarısı" diye tanımlayan Erçelik, "Birisinin burnu kanarsa, bir tanesi işten çıkartılırsa, hep birlikte yine bu alanlardayız. Korkan namussuzdur" diye konuştu.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin de işçilerin haklarının korunması taleplerinin alıcı firmaya iletildiğini, görüşmelerin uzlaşıyla sonuçlandığını söyledi.

Özelleştirmeyi iptal ettirmek için yola çıktıklarını ancak bunu başaramadıklarını anlatan Girgin, "Özelleştirmeye karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Hatta bütün kurumlar özelleştirilmiş olsa bile kamulaştırma için sonuna kadar davamız devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından işçiler, iş başı yapmak üzere alandan ayrıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yatağan'daki Özelleştirme Karşıtı Eylem Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement