Yavru Bukalemun, Kiraz Festivalinin Maskotu Oldu - Son Dakika
Yerel

Yavru Bukalemun, Kiraz Festivalinin Maskotu Oldu

Yeşilbaşköy Belde Belediye Başkanı Akıncı "Rocky" adını verdiği yavru bukalemunu Kiraz ve Alabalık Festivali'nin maskotu yaptı.

27.06.2013 09:40  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağlasun ilçesine bağlı Yeşilbaşköy Belde Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı, Antalya'da bulduğu ve "Rocky" adını verdiği yavru bukalemunun 29 Haziran'da düzenleyecekleri Kiraz ve Alabalık Festivali'nin maskotu olacağını bildirdi.

Akıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  bu yıl 13'üncüsünü düzenleyecekleri Kiraz ve Alabalık Festivali'nde beldenin simgeleri olan alabalık ve kirazın tanıtımını yapacaklarını söyledi. Çeşitli konserlerin ve etkinliklerin düzenleneceği festivalde vatandaşlara bedava kiraz ve alabalık dağıtacaklarını anlatan Akıncı, amaçlarının kentteki potansiyeli harekete geçirmek olduğunu bildirdi.

Festivalin maskotu yavru bukalemun

Akıncı, geçen hafta iş dolayısıyla gittiği Antalya'da çalılık ve makilik alanda yavru bir bukalemun bulduğunu kaydetti. Bukalemunu siyah bir şişenin içine koyduğunu ve yeşil olan canlının renginin hemen siyaha döndüğünü belirten Akıncı, "Önce kertenkele mi yoksa bukalemunmu tam karar verememiştim ancak renk değiştirdiğini gördükten sonra bukalemun olduğuna karar verdim" dedi.

Akıncı, beldeye getirdiği ve bir süre önce restore edilerek turizme kazandırılan tarihi değirmende baktıkları bukalemuna "Rocky" ismini verdiğini ifade etti.

Tarihi değirmene gelen ziyaretçilerin bukalemuna oldukça ilgi gösterdiğini dile getiren Akıncı, "Renk değiştirmesinden dolayı dikkati çekiyor. Kırmızı leğene koyduğumuzda rengi kırmızıya, otların arasında yeşile dönüyor. Rocky'yi Kiraz ve Alabalık Festivali'nin de maskotu yaptık. Festivalde kiraz, alabalık ve gül suyunun yanında bukalemunu da göstereceğiz. Rocky bizim özel misafirimiz olacak" diye konuştu.

Değirmen işletmecisi Turan Bulut ise bakımını yaptığı bukalemun ile arkadaş gibi olduklarını söyledi. Bukalemunu daha çok yaprak ve çeşitli bitkilerle beslediğini anlatan Bulut, "Buraya gelen misafirlerle çok sıcak ilişki kuruyor. Vatandaşlar aniden dokunduğu zaman rahatsız oluyor ama alıştırarak sevdiklerinde hoşuna gidiyor. Korktuğu zaman ise ısırmaya çalışıyor ama çok zararsız" dedi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yavru Bukalemun, Kiraz Festivalinin Maskotu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement