Yazın Ayran, Kışın Süt Veren "Akıllı İnek" Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Yazın Ayran, Kışın Süt Veren "Akıllı İnek" Tanıtıldı

Girişimci iş adamı Cemil Tanguroğlu, yazın soğuk ayran, kışın sıcak süt veren "Akıllı İnek" maketini, 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nde tanıttı.

30.09.2017 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Girişimci iş adamı Cemil Tanguroğlu, yazın soğuk ayran, kışın sıcak süt veren "Akıllı İnek" maketini, 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri'nde tanıttı.

Gümüşhane Valiliği ile İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda 28 Eylül'de açılan 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri, yarın sona erecek.

Kentin doğal güzellerini, el sanatlarını, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İstanbullular Gümüşhane lezzetlerini tatma, yöresel ürünlerini satın alma, müziklerini dinleme imkanı buluyor.

Etkinliğin dikkati çeken stantlarından biri de girişimci iş adamı Cemil Tanguroğlu'nun yazın soğuk ayran, kışın sıcak süt veren "Akıllı İnek" maketi oldu.

Tanguroğlu, çocuklarda süt ve ayran içme alışkanlığı kazandırabilmek amacıyla yola çıktıklarını belirterek, "Arkadaşlarımla böyle fikri değerlendirdik. Bu 5 yıllık bir projedir. Böyle bir inek tasarladık. Nasipse okullarda bu işi yaygınlaştırmak istiyoruz. Akıllı İnek'in, çocuklarda bir şevk uyandırdığını görüyoruz. Süt içmeyen çocuklar süt içmeye başladı. İnekten süt sağma imkanı çocukları motive ediyor. Çocukları kola gibi zararlı içecekler yerine süt ve ayrana özendirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazın Ayran, Kışın Süt Veren 'Akıllı İnek' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement