Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, BM Temsilcisi'yle "Yemen'de barış çabalarını" görüştü - Son Dakika
Güncel

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, BM Temsilcisi'yle "Yemen'de barış çabalarını" görüştü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, BM Temsilcisi\'yle "Yemen\'de barış çabalarını" görüştü

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile yıllardır iç savaşın sürdüğü ülkede barışı sağlama çabalarını görüştü.

05.01.2023 17:46  Güncelleme: 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile yıllardır iç savaşın sürdüğü ülkede barışı sağlama çabalarını görüştü.

Yemen resmi haber ajansı SABA'ya göre, Alimi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Grundberg ile bir araya geldi.

Yemen'deki gelişmelerin ele alındığı görüşmede, ülkede hem savaşı hem de insani krizi sonlandıracak bir barış için BM'nin bölge ülkeleri ve uluslararası toplumla koordineli şekilde sarf ettiği çabalar konuşuldu.

Alimi, Yemen krizinde halkın beklentilerini karşılayacak adil ve kapsamlı bir çözüm için BM'nin üstlendiği rolün önemine dikkati çekti.

BM Temsilcisi Grundberg gün içinde ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ile de barış çabalarının konuşulduğu bir görüşme gerçekleştirmişti.

Yemen'deki iç savaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Grundberg, 2 Nisan'da Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında 6 ay devam eden ateşkes 2 Ekim'de sona ermişti.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı, BM Temsilcisi'yle 'Yemen'de barış çabalarını' görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement