Yemen Enformasyon Bakanı'ndan BM yetkilisinin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki - Son Dakika
Güncel

Yemen Enformasyon Bakanı'ndan BM yetkilisinin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki

Yemen Enformasyon Bakanı\'ndan BM yetkilisinin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani, Birleşmiş Milletler (BM) Hudeyde Anlaşması'nı Destekleme Misyonu (UNMHA) Başkanı Tümgeneral Michael Beary'nin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki gösterdi.

07.12.2022 22:13  Güncelleme: 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Muammer el-İryani, Birleşmiş Milletler (BM) Hudeyde Anlaşması'nı Destekleme Misyonu (UNMHA) Başkanı Tümgeneral Michael Beary'nin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki gösterdi.

İryani, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, patlamanın, "Husi milislerin şehirlere, köylere, ıssız bölgelere, yerleşim yerlerine, çiftliklere, camilere, ana yollara ve halk pazarlarına gelişigüzel yerleştirdiği mayınların yarattığı tehlikeyi gözler önüne serdiğini" belirtti.

Patlamanın aynı zamanda, "Husi milislerin Hudeyde kenti ve kontrol ettiği diğer bölgelere yerleştirdiği mayın ve patlayıcıların kaldırılmasına yönelik operasyonlarda işbirliği yaptığı iddialarının yalan olduğunu gösterdiğini" kaydeden İryani, şunları aktardı:

"BM kurum ve ofislerinin, mayın temizleme programlarını destekleme bahanesiyle Husi milislerine sağladığı her türlü desteğin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Uluslararası toplumu ve BM'yi ve Hudeyde Anlaşması'nı Destekleme Misyonu'nu olayla ilgili net bir açıklama yapmaya, Husilerin binlerce cana mal olan mayın döşeme suçlarını kınamaya çağırıyoruz."

Yemen'de BM yetkilisinin konvoyunun geçişi sırasında mayın patladı

Yemen basınında dün yer alan haberlere göre, UNMHA Başkanı Beary ve misyonun diğer üyeleri ile onlara eşlik eden bazı Husi liderlerin yer aldığı konvoyun Hudeyde kentindeki 7 Temmuz bölgesi yakınından geçişi sırasında mayın patlaması meydana gelmişti.

BM yetkilisi Beary ve misyonun diğer üyeleri patlamadan yara almadan kurtulurken, Husilerin bazı yöneticileri ve konvoya eşlik eden güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu bazı kişiler ölmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen Enformasyon Bakanı'ndan BM yetkilisinin konvoyunun geçişi sırasında gerçekleşen patlamaya tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement