Yemenli İş Adamları Türkiye'de Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika
Ekonomi

Yemenli İş Adamları Türkiye'de Yatırım Yapmak İstiyor

Mersin'de 11-13 Ocak tarihlerinde düzenlenen 1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ve Türk-Yemen İş Forumuna katılan Yemenli iş adamları, Türkiye'nin yatırım yapmak için cazip bir ülke olduğunu belirtti.

15.01.2018 11:04

MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de 11-13 Ocak tarihlerinde düzenlenen 1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ve Türk- Yemen İş Forumuna katılan Yemenli iş adamları, Türkiye'nin yatırım yapmak için cazip bir ülke olduğunu belirtti.

Yemenli iş adamlarından Nabil Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı ile Mersin Valiliği himayesinde, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Türk Arap İşadamları Derneği koordinasyonunda düzenlenen etkinliğin Türk iş dünyası ile Arap ticaret adamlarının faydalı iş birlikleri yapmasına imkan tanıdığını söyledi.

Körfez bölgesinde Türk ürünlerinin çok talep gördüğünü belirten Ali, Türkiye'de üretilen ürünlerin kalitesinin ve uygun fiyatının önemli bir avantaj olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bir İslam ülkesi olmasının ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sağladığını aktaran Ali, birçok Yemenli iş adamının bu nedenle burada yatırımı düşündüğünü söyledi.

Ali, yatırımın güvenlikle bağlantılı bir konu olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Gördüğümüz gibi Türkiye çok güvenli bir ülke ve kanunları var. Bu kanunlar uygulanıyor. Yemenli iş adamlarımız Türkiye'de yatırım yapmak istiyor. Zaten birçok iş adamı Türkiye'de yatırım yapıyor ve bu yatırımlar daha da artacaktır. Türkiye'nin yabancı iş adamlarına sağladığı kolaylıklar var. Benim İstanbul'da bir fabrikam var ve ben kendimi bu ülkenin vatandaşı gibi hissediyorum. Bunlar Yemenli iş adamlarını ve başka iş adamlarını daha çok teşvik edecek ve burada iş, yatırım yapılacak."

"Türk ürünlerini dünyaya duyurmak, taşımak istiyoruz"

Yemenli iş adamı Muhammed El Sanhani de Çin'de yaşadığını ve ticaretle uğraştığını anlatarak, Türk ürünlerini yakından görmek için zirveye katıldığını söyledi.

Zirvenin kendileri için çok faydalı geçtiğini belirten Sanhani, "Türkiye'de bulunan her teknolojiyi Arap ülkelerine ve bildiğimiz daha önceki pazarlarımıza götürmek isteriz. Türk ürünlerini dünyaya duyurmak, taşımak istiyoruz. Ben özellikle sanayi alanında motor, makine ihracatı yapıyorum. Türkiye'de üretilen ürünlerin çok kaliteli üretildiğini gördüm." dedi.

Türkiye'de yatırım yapmayı düşündüğünü ifade eden Sanhani, Türk ürünleri hakkında kolayca bilgiye ulaşılması ve tanıtımının yapılması için Arapça bir site oluşturmayı planladığını, bunu bir Türk firmasıyla ortak yapacağını sözlerine ekledi.

Zirveye katılan Yemenli iş adamı Muhammed Aidaros Ali Al Humaikani ise zirvenin kendileri için çok faydalı geçtiğini söyledi.

Yemen'deki karışıklıktan dolayı birçok iş adamının başka ülkelere gittiğini anımsatan Humaikani, "Yemenliler şu anda arayış içerisinde. Nerede istikrar var onu araştırıyorlar. Bu etkinlik tam zamanında oldu. Bu zirveye 162 firma temsilcisi geldi. Aslında gelmek isteyen çok fazla firma vardı. Bizim için çok güzel bir yol açıldı. Her şey beklediğimizden daha fazla güzel olacak." dedi.

Yemen'deki bazı iş adamlarının Türkiye'ye yerleşmek istediğini de ifade eden Humaikani, şöyle konuştu:

"Yemenli iş adamlarının tüm dünyada müşterileri var. Bu iş adamları Türkiye'de bir fabrika kurup veya ticaret yapıp, ürünleri bu müşterilerine göndermeyi amaçlıyorlar. Yemenliler burada kalıcı olmak, ailecek Türkiye'ye yerleşmek istiyorlar. Bu etkinliğe Yemen'in en ileri gelen iş adamları katıldı. Onlar yatırımlarını büyük miktarlarda yaparlar ve şu anda Türkiye'ye yatırım yapmak istiyorlar. Kendi aramızda Türkiye'de büyük bir iş yapalım diye konuşuyoruz. Parça parça iş yapmak yerine birlikte büyük bir işe imza atmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yemenli İş Adamları Türkiye'de Yatırım Yapmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement