Yeni Doğan Bebeği Terk Eden Aile Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı - Son Dakika
3.Sayfa

Yeni Doğan Bebeği Terk Eden Aile Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

Tuzla’da yeni doğmuş bebeği bir evin önüne bırakarak terk eden anneanne, anne ve baba, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

28.05.2018 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla'da yeni doğmuş bebeği bir evin önüne bırakarak terk eden anneanne, anne ve baba, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tuzla'da 22 Mayıs tarihinde yeni doğmuş bebeğin bir evin önüne bırakıldığını gören vatandaşlar polise haber verdi. Bebeği koruma altına alan polis ekipleri, bebeğin ailesinin bulunması için çalışma başlattı. Bebeğin terk edildiği sırada yanında bulunan ilacın barkodunu inceleyen ekipler, anne ve babanın yerini tespit etti. Ardından baba A.K., anne S.A. ve anneanne S.M. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Bebeğin anneannesi S.M. ifadesinde, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle torunumun bakımını gerçekleştiremiyorduk, torunum alması gerektiği besini alamıyordu. Kızımın evde uyuduğu sırada saat 21.00 sıralarında torunumu aldım, yürüyerek torunumu bıraktığım bölgeye geldim. Güzel bir evin önünde durdum, bir anlık evde zenginlerin olabileceğini düşündüm. Evde de ışıklar yanıyordu, insan sesleri geliyordu. Torunumu kapının önüne bıraktım, zile basıp görülmeyeceğim bir yere geçtim. Kapının açıldığını görünce hemen uzaklaştım. Eve döndüğümde kızıma durumu anlattım, sinir krizi geçirdi, ağladı. Torunum hiç aklımdan çıkmadı. Torunumu bıraktığım için çok pişmanım ama kötü durumdaydık. Torunuma bakmayan, beni tehdit eden A.K.'den şikayetçiyim" dedi.

"Hamile olduğumu söyleyince kabul etmedi"

Annesi S.A. da, bebeğin babası A.K. ile tanıştığını ve duygusal ilişki yaşadığını belirterek, "Birlikteliğimiz sırasında A.K.'den defalarca şiddet gördüm ama ondan korktuğum için müracaatta bulunmadım. 2017 Eylül ayında hamile olduğumu öğrendim. Ona hamile olduğumu söyleyince kabul etmedi ve beni evden kovdu. Ekim ayında annem yanıma geldi. Doğumdan önce A.K. ile telefonda görüştüm, bebeği doğurmamamı istedi. Doğurduğum takdirde bana ve anneme zarar vereceğini söyledi. İmkansızlıklar nedeniyle hemşire olan annemin yardımıyla bebeği evde doğurdum. Çok büyük maddi sıkıntılar yaşıyordum, çalışmıyordum. Annem çalıştığı yerden para alamıyordu. A.K. ise arayıp sormuyordu. 22 Mayıs günü uyuduğum sırada annem bebeği alıp bir evin önüne bırakmış. Ona tepki gösterdim, sinir krizi geçirdim. Annemden şikayetçi değilim, A.K.'dan şikayetçiyim. Bebeğimin bakımını sağlayamayacağım için devlet kurumuna verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Çocuğun sokağa atıldığını emniyette öğrendim"

Bebeğin babası A.K. ise, S.A. ile 1 yıl önce tanıştığını ve birliktelik yaşadıklarını söyleyerek, "S.A., evden ayrılırken benden hamile olduğunu söyledi. Bu olaydan 7 ay sonra çocukla ilgili ne yapacağımızı sorduğunda elimden bir şey gelmediğini, kendisini kabul etmeyeceğimi ancak çocuğumu alacağımı söyledim. Akabinde telefonlarımı engelledi. Çocuğun sokağa bırakıldığını emniyette öğrendim" dedi.

Şüpheliler, savcılıktaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme, A.K., S.A. ve S.M.'yi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Şüpheliler, haftada iki gün en yakın karakola giderek imza verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Yeni Doğan Bebeği Terk Eden Aile Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement