Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Batman Valisi Arslan: "Bu sene 100'ün üzerinde okulu onarımdan geçirdik"

16.09.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Valisi Yılmaz Arslan, bu yıl 100'ün üzerinde okulu onarımdan geçirdiklerini söyledi.

Arslan, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  Batman'da  644 okulda, 4 bin 211 derslikte, 6 bin 145 öğretmenle 167 bin 265 öğrenciye eğitim hizmeti  verdiklerini söyledi.

Bu yılın Mart ayında kent genelinde 130 okulu yapmak için  programa koyduklarını, bunların yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Arslan, "Ufak tefek eksikliklerle inanıyorumki 2014 yılı içerisinde bu 130 eğitim kurumunu büyük oranda öğrencilerimizin istifadesine sunmuş olacağız. Şu anda 4 bin 200 olan derslik sayısı üzerine  bu yatırımları bitirdiğimizde bin 450 ilave derslik eklemiş olacağız" dedi.

"Bu  sene 100'ün üzerinde okulu onarımdan geçirdik" diyen Vali Arslan, ancak ihale mevzuatı ve teknik konular nedeniyle bir kaç okul onarımının geciktiğini söyledi.

-"Bizim maliye bakanımız var"

Arslan, haklı olarak yapılan eleştirilere katıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Sonuçta bu işin mazereti olmaz. Bu iş yazın bitmeliydi. Bazı yerlerde bitmemişse  biz kendi içimizde bunun hesabını yapıp sorumlularından hesabını soracağız. Bunun kaçar tarafı yok. Bir yıldır Batman'dayım, bir yıldır aynı şeyi söylüyorum. Bizim parayla ilgili eksikliğimiz yok. Bizim maliye bakanımız var. Bakanlığımız, aynı şekilde ne istersek alabiliyoruz. Biz burada bunu sevk ve idare edemiyorsak,  bu başta benim, milli eğitimin, kaymakamların ilçedeki arkadaşların ve okul müdürlerinin problemi demektir. Herkeste bu problemin çözümü konusunda  üzerine düşeni yapmakla yükümlüdür. ya yapacağız, ya da hep beraber gideceğiz. Bunun başka yolu yok.'"

Törene, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler de katıldı. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement