Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı - Son Dakika
Güncel

Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı

Yeni Zelanda'da camilere yapılan ve 50 kişinin öldüğü saldırının ardından gelen ilk cuma günü, Müslümanlara destek için cuma namazı ulusal televizyonlarda canlı yayınlandı.Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, namaz öncesindeki konuşmasına hadisle başladı.

22.03.2019 07:31  Güncelleme: 08:47

Yeni Zelanda'nın Christchurch'deki iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı saldırının ardından gelen ilk cuma günü, Müslümanlara destek için cuma ezanı, devlet kurumları Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlandı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başladı.

Christchurch'deki Alnoor ve Linwood camilerinde hayatını kaybedenler için Yeni Zelanda'nın tüm kentlerinde anma törenleri düzenlendi.

SAYGI DURUŞU YAPILDI

Yeni Zelanda devlet televizyonu TVNZ ve RNZ tarafından canlı yayınlanan törenlerde cuma ezanı canlı olarak yayınladı. Ezanın ardından saldırının kurbanlarına saygı amacıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı

BAŞBAKAN, HADİS OKUDU

Saldırının ardından söylemleri, aldığı tedbirler ve saldırı mağduru Müslüman vatandaşlarına sıcak yaklaşımlarıyla takdir toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch'deki Hagley Park'ta kılınan cuma namazına katıldı.

Namaz öncesindeki kısa konuşmasına hadisle başlayan Jacinda Ardern, "Hz. Muhammed dedi ki 'Karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.' Yeni Zelanda da sizinle. Yasta, biz biriz" ifadeleri kullandı.

Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı

İMAM FOUDA: KALBİMİZ KIRIK AMA BİZ KIRILMADIK

Linwood Camisi İmamı Alabi Lateef Zirullah tarafından okunan ezanın ardında hutbeye çıkan Alnoor Camisi İmamı Gamal Fouda, Başbakan Ardern, hükümet ve Yeni Zelandalılara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Terörün, rengi, dini ve ırkı olmadığını vurgulayan Fouda, "Yeni Zelanda'nın yenilmez olduğunu gösterdik. Dünya bizde sevgi ve birliğin örneğini görebilir. Kalbimiz kırık ama biz kırılmadık (yenilmedik)." diye konuştu.

Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı

YENİ ZELANDALI KADINLARDAN BAŞÖRTÜLÜ DESTEK

Ülke genelinde yapılan törenlerde, Başbakan Ardern'in çağrısı üzerine, çok sayıda Yeni Zelandalı kadın sembolik başörtüsü takarak Müslümanlara destek verdi.

Hagley Park'taki cuma namazının ardından Memorial Park Mezarlığı'nda toplu cenaze namazı kılınacak.

Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı
Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı

Son Dakika Güncel Cami Katliamı Sonrası İlk Cuma Canlı Yayınlandı, Başbakan Hadisle Konuşmasına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Mardin: Çok duygulandım Müslüman olmak ne güzel şey rabbim Müslüman olmayanlarda Müslüman olmayı nasip etsin 51 3 Yanıtla
  • HELAL OLSUN: RABBİM BU ÜLKEYE KOMPLE İSLAMİYETE GİRMEYİ NASİP EDER İNŞALLAH 28 8 Yanıtla
  • müjdat: örnek davranışlar. 33 0 Yanıtla
  • jkfhdskjv: Allah bu kadına öyle bi iman nasip etsin ki hepimiz bakıp bakıp gıpta edelim... 30 0 Yanıtla
  • Tarık: birde bizim liderimize bakarmısınz sonra müslümanlar niye geri kaldı kalır tabi insan odaklı yaşamıyoruzbasit gündelik çıkar ve menfaatler uğruna güzelim dinimiz suistimal ediliyor yazık çok uazk 22 8 Yanıtla
  • pöh: önemli olan insanlık her toplumda her millette her dinde bozuk insanlar olabilir önemli olan ne olduğu değil insan olduğudur 25 0 Yanıtla
  • sg1: KUSURSUZ OLAN İSLAMDIR KUSURLU OLAN BİZ İNSANLARIZ 21 0 Yanıtla
  • dyojen: kurbanlarla empati kurmak erdemini alkışlıyorum. HRANT DİNK in cenazesinde hepimiz ermeniyiz diyerek empati kurmaya çalışanlara ,ermeni tohumu diye küfür etmiş bir halkız malesef biz. kaldıki işbirlikçi polislerde halen serbest. 18 1 Yanıtla
  • Q: Eeee bizimkiler neden ilk günler bu bayana eeeeyyyyy diye verip veriştirdiki 13 5 Yanıtla
  • Sezai: Bizimkilerde meydanlarda oy için show yapıyor 17 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement