Yeniden /// Kaçak Göçmen Teknesi Battı - Son Dakika
Güncel

Yeniden /// Kaçak Göçmen Teknesi Battı

Yeniden ----------- RUMELİ Feneri açıklarında bir teknenin batması sonucu 21 kişi öldü, 6 kişi de denizden sağ çıkarıldı.

03.11.2014 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden

-----------

RUMELİ Feneri açıklarında bir teknenin batması sonucu 21 kişi öldü, 6 kişi de denizden sağ çıkarıldı. Sabah saatlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na  ihbar hattına yardım talebi geldi. Olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede sonucu içinde 12'si çocuk 40 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin battığı tespit edildi. Yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucu 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. 6 kişi ise denizden sağ olarak kurtarıldı. Havadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları yapıldı. Devam eden arama kurtarma çalışmalarına Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra balıkçı tekneleri de katıldı.

"21 KİŞİ ÖLDÜ, 6 KİŞİ SAĞ KURTARILDI"

Faciayla ilgili Sahil Güvenlik Komutanlığı, açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alınmasını müteakip görevli 1 Arama Kurtarma Gemisi, 8 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 6 kişi sağ olarak kurtarılmış, 21 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise 24 kişinin öldüğünü 7 kişinin de sağ kurtarıldığı açıklanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rumeli Feneri açıklarında bir teknenin batmasına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılık, otopsi ve olayla ilgili inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Savcıları İsmail Göktürk ve Metin Kantar'ı görevlendirdi. Her iki savcının da olay yerine gittiği belirtildi.

SAVCI CESETLERİ SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NA AİT TEKNEDE İNCELEDİ

Yaşamını yitirenlerden bazılarının cesedi Sarıyer'deki Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı limanına getirildi. Buraya gelen savcı cesetler üzerinde inceleme yaptı. Kazanın ardından olay yerine hareket eden Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'na ait arama kurtarma gemilerinden biri saat 11.45 sıralarında limana geri döndü. Gemideki personelin tamamının maske taktığı görülürken, geminin yanına savcı, jandarma olay yeri inceleme, sağlık ve Sarıyer Belediyesi'ne ait ekipler yanaştı. Savcı ve beraberindekiler gemiye girerek incelemeye başladı.

İncelemesi tamamlanan cesetler İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçları ile Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

DENİZİN ORTASINDA KALAN PARÇA

Rumeli Feneri açıklarında batan Torun adlı tekneden kalan parçalar Kıyı Emniyeti ekipleri ve balıkçılar tarafından çekilerek sahile getirildi. Denizin ortasında kalan parçalardan biri halatla çekildi. Sudan sağ çıkarılan kaçaklar hastanelere kaldırıldı. Kurtarılanlardan biri "Ailemden 8 kişi ile birlikte tekneye Florya'dan bindik. Romanya'ya gidecektik. Kişi başına 7 bin Euro verdik" dedi. Başka bir kurtarılan ise tekneye Haliç'ten bindiğini söyledi.

KAÇAKLARIN YARDIMINA KOŞAN BALIKÇI: GEMİ ÇARPMIŞ OLABİLİR

Tekne faciasında yardıma koşan balıkçılardan biri gazetecilere açıklamalarda bulundu. Sahil Güvenliğin çağrısı üzerine yardıma koştuklarını ifade eden balıkçı, "1-2 kişi canlı gördük. Pasaportlarından Afganistan uyruklu olduğunu anladık. Çocuk da vardı aralarında. Işık yakmamışlar. Gemi bindirmiş olabilir. Tekne 12-14 metre boyundaydı. Büyük ihtimal gemi çarpması olabilir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeniden /// Kaçak Göçmen Teknesi Battı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement