Yenişehir Ticaret Merkezi'nin Canlanması İçin İncelemeler Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Ticaret Merkezi'nin Canlanması İçin İncelemeler Yapıldı

Yenişehir Ticaret Merkezi\'nin Canlanması İçin İncelemeler Yapıldı

Bir zamanlar ticaretin kalbinin attığı yer olan ve günümüzde bir çok sıkıntı yaşayan Gıda Çarşısı İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Konak Belediyesi'nin iş birliğiyle Yenişehir Ticaret Merkezi olarak canlandırma amaçlı çalışmalar sürüyor.

08.05.2012 15:00

Bir zamanlar ticaretin kalbinin attığı yer olan ve günümüzde bir çok sıkıntı yaşayan Gıda Çarşısı İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Konak Belediyesi'nin iş birliğiyle Yenişehir Ticaret Merkezi olarak canlandırma amaçlı çalışmalar sürüyor. İzmir Ticaret Odası Genel Başkanı Ekrem Demirtaş ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Yenişehir Ticaret Merkezi'nin içerisinde bulunan çarşının düzeni ve yapılandırılması ile ilgili sorunları gezerek incelemelerde bulundular. Ayrıca çarşının büyük bir sorunu haline gelen umumi tuvalet ve otopark sorununa, İzmir Ticaret Odası olarak el atan Ekrem Demirtaş, Yenişehir Ticaret Merkezi'ne tuvalet ve 4 katlı otopark yapacağının sözünü verdi. İzmir Yeni Şehir Ticaret Merkezi'nin Ege Bölgesi'nin en büyük ticaret merkezi olduğunu ifade eden Demirtaş, merkeze trafik ve ulaşım sorunu için, trafik analizi iyileştirme önerileri raporu hazırlatıldığını söyledi. Yenişehir Ticaret Merkezi'nde faaliyet gösteren üyeleriyle Gıda Çarşısı'na, esnafın sorunlarını dinlemeye gelen Demirtaş ve Tartan çarşıyı birlikte gezerek, esnafın ikram ettiği kahveyi ayakta içtiler. Demirtaş, "İzmir Yenişehir Ticaret Merkezi'nin alt yapı, ulaşım, trafik, otopark, temizlik ve güvenlik sorunlarının çözümü için Yenişehir Ticaret Merkezi grubu ile birlikte çalışmalar yapılıyor ve girişimlerde bulunulmaya devam ediliyor. Çarşının en önemli sorunu trafik ve ulaşımdır. Sonrasında ise çöplerin toplanması ve çevre temizliği, yeşil alan ve açık alan düzenlemeleri, umumi tuvalet yetersizliği geliyor. Ayrıca Yenişehir Ticaret Merkezi'ni simgeleyecek bir heykelin yapımı konusu da değerlendiriliyor" dedi.

"DEVLET ADAMINA YAKIŞAN 'YAPACAĞIZ, EDECEĞİZ' DEĞİL, YAPMAKTIR"

Çarşı esnafıyla zabıta ve çöp sıkıntısını gidermek için görüşen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, şunları kaydetti; "Bana yıllar öncesini hatırlatan burası, bütün Ege insanının başta gıda olmak üzere bütün ürünlerin en kalitelisi ve en ucuz ve en zengin ürün yelpazesinin olduğu bir yer. Bizim insanlarımız gelenek ve göreneklerimize bağlıdır. Hangi alışveriş merkezine gidersen git buradaki sıcaklığı bulamazsın. Bu keyif güzeldi. O dostluk önemliydi. Şimdi laf değil iş üretmeli." Çarşının tanıtımının çok önemli olduğunu vurgulayan Tartan, çarşının çok önemli olduğunu, İzmir halkına burasının anlatılması gerektiğiyle ilgili, "En güzel pirinç, en güzel pirinç, en güzel zeytinyağı burada diyerek bunu anlatalım. Etkinlikler düzenleyelim. Devlet adamına yakışan 'yapacağız, edeceğiz' değil, yapmaktır" ifadesini kullandı.

(SŞ-

08.05.2012 14: 40: 27

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir Ticaret Merkezi'nin Canlanması İçin İncelemeler Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement