Yılda 30 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtarıyor - Son Dakika
Güncel

Yılda 30 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtarıyor

Yılda 30 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtarıyor

Benli Geri Dönüşüm, paletleri yeniden işleyip üretime sokarak ayda 700 ton ağacın kesilmesine engel oluyor.

10.04.2012 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

REW İstanbul 2012'de yer alacak firmalardan Benli Geri Dönüşüm, kullanılmaz hale gelen paletleri yeniden işleyip üretime sokarak ayda 700 ton ağacın kesilmesine engel oluyor…

Haziran ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul'da sistemlerini sergileyecek olan Eskişehir merkezli Benli Geri Dönüşüm firması, ürünlerin taşınması ve depolanması sırasında kullanılan ve hammaddesi %100 ağaç olan paletlerin üretimi için geliştirdiği geri dönüşüm sistemi sayesinde çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlıyor. Türkiye'de kesilen her 3 ağaçtan birisinin palet imalatı için kullanıldığını belirten firma yetkilisi Ömer Benli, geri dönüştürülmüş malzemelerden ürettikleri paletler sayesinde ayda 700 ton ağacı kesilmekten kurtardıklarını söylüyor. Kırılarak kullanılamaz hale gelen paletler genelde yakılarak bertaraf edilirken, yeni palet üretimi içinse yeni ağaç keresteleri kullanılıyor. Oysa, Benli firmasının uygulamaya koyduğu sistemde olduğu gibi eski paletleri geri dönüşüme sokarak, yeni palet üretimine hammadde sağlamak mümkün olabiliyor. REW İstanbul katılımcısı Benli Geri Dönüşüm, ürettiği yenilenebilir paletler sayesinde yılda yaklaşık 30.000 ağacın kesilmesine engel oluyor.

Sürdürülebilir bir yaşam için sürdürülebilir üretim, üretirken de kaynakları doğru kullanmak ve çevreye mümkün olduğunca zarar vermekten kaçınmak gerekiyor. Bugün artık konunun uzmanlarının da kabul ettiği bir ortak görüş var ki o da sürdürülebilir bir yaşam için "geri dönüşümün" şart olduğu. Sanayileşmesini tamamlamış ileri ülkelerin etkin biçimde uyguladığı geri dönüşüm ve atık yönetimi sistemlerini üretimin her alanında bir standart haline getirmek şart. Ülkemizde özellikle son yıllarda geri dönüşüm sektörü öne çıkmaya başlarken, bu sektördeki oyuncuların sayısı da sürekli artıyor. Eskişehir merkezi Benli Geri Dönüşüm firması da uyguladığı üretim modeli ile sanayi ve ticaretin hemen her anında en çok kullanılan araçlardan birisi olan "paletleri" geri dönüştürülmüş malzemelerden üreterek önemli bir çevre misyonunu yeri getiriyor.

Sürdürülebilir çevre, "geri dönüştürülmüş" malzemeden üretimle mümkün!

Konuyla ilgili açıklama yapan firma yetkilisi Ömer Benli, palet üretiminde hammadde olarak yeni ağaç yerine artık kullanılamaz durumda olan eski paletleri kullandıklarını ve bu sayede her ay yaklaşık 700 ton yani 2.300 adet yetişkin ağacın kesilmesinin önüne geçtiklerini söylüyor. "Ülkemizde erozyon önemli bir sorun. Birçok bölgede ağaç ve orman azlığı söz konusu. Türkiye'de kesilen her üç ağaçtan birisinin yeni palet üretimi için hammadde olduğu düşünülürse, firmamızın uyguladığı sistemin tüm palet imalatçılarınca kullanılması sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir ekonomi için önemli katkı sağlayacaktır." diyen Benli, Haziran ayında düzenlenecek REW İstanbul Fuarı'nda, geri dönüşüm alanında uyguladıkları yeni teknolojileri sergileyeceklerini belirtiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yılda 30 Bin Ağacı Kesilmekten Kurtarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement