Yıldırım Belediyesi'nden Vefa Örneği - Son Dakika
Güncel

Yıldırım Belediyesi'nden Vefa Örneği

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sosyal donatı alanlarından biri yenisini daha vatandaşların hizmetine sundu.

06.04.2017 17:07

Yıldırım Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projelerini sosyal donatı alanlarıyla tamamlamayı sürdürüyor. Daha yaşanabilir Yıldırım hedefiyle ilçedeki yeşil alan sayısını hızla artıran Yıldırım Belediyesi, son olarak İsabey Mahallesi'nde Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Oyun ve Dinlenme Parkı'nı vatandaşların hizmetine açtı. Toplam 2 bin 72 metrekare alana sahip parkta çocuk oyun aletleri, kondisyon aletleri ve donatı elemanları bulunuyor. İsabey Mahallesi'ne kazandırılan parkın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Yöneticisi Fatih Toprak, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, İsabey Mahalle Muhtarı Bahri Kozuk, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. Yıldırım'a insanların günlük streslerinden kurtulup rahat nefes alabileceği, çocukların güvenle oyun oynayabileceği parklar kazandırmaya önem verdiklerini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşüm hamlemizi insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek sosyal donatı alanlarıyla destekliyoruz. Şehirlerin yaşanabilirlik düzeyinin en önemli göstergeleri spor alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesislerdir. Bu alanların sayısını arttırmak adına açtığımız İsabey Ebe Müzeyyen Özcanoğlu Oyun ve Dinlenme Parkı mahallemize artı değer katacaktır" dedi.

'İNSANA DOKUNAN HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'
İsabey Mahallesine kazandırılan parkın iki yönden önem arz ettiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu parkımız iki güzelliği barındırıyor. Birincisi bu mahallemizde yaşayan insanlarımızın 7'den 70'e herkesin faydalanacağı ortak alan olarak kullanacak olmasıdır. İkinci olarak önemli olan yanı ise İsabeylilerin göstermiş olduğu vefadır. Uzun yıllar boyunca bu bölgemizde sağlık alanında yardım eden zor durumda olanlara yardım eli uzatan ebe Müzeyyen Özcanoğlu'nun adının yaşatılmasıdır. Bu vefa örneğinden dolayı İsabeylilerimizi gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu. Şehri inşa ederken iki önemli unsuru ön planda tuttuklarını vurgulayan Başkan Edebali, "İlçemizde gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm hamlesinde insan ve mekan kavramlarına özen gösteriyoruz. Ecdadımızın dediği gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket ederek insana dokunan hizmetler sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta belirttiği gibi aile kavramını önemsiyor, bizi biz yapan dik durmamızı sağlayan aile yapımızı korumaya çalışıyoruz. Bu vesileyle öncelikli hizmet gruplarımızda yer alan çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engellilere pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Sanat, kültür ve spor faaliyetlerimizle bu gruplarımızı buluşturuyoruz. YIL-MEK ile kadınlarımızı meslek sahibi yapıyor, kadın spor merkezleri ile sporla buluşturuyoruz. Okul öncesi ve okul hayatına devam eden çocuklarımızı desteklerimizle yalnız bırakmıyoruz. Kültür turları ve sanatsal faaliyetlerle insanlarımızın sosyal hayatına renk getiriyor, yaşam kalitelerini yükseltiyoruz" diye konuştu.

'YILDIRIM'IN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ'

Yıldırım'daki en önemli işin plansız alanlarda dönüşümü gerçekleştirmek olduğunu belirten Başkan Edebali, "Nüfus yoğunluğu yüksek olan bir ilçe olarak şehrimizi yeniden planlamaktan başka çaremiz yok. Yeni bir şehir düzenine geçiyoruz. Amacımız kısa vadeli çözümlerin önüne geçerek uzun vadeli hizmeti üretebilecek çalışmalar yapmaktır. Bugünü değil yarını planlayan anlayışla bin 125 hektarlık alanda dönüşüm yapan Türkiye'de bir başka belediye yok. Dönüşümün mutfağında hazırladığımız projelerimizin ardından Mevlana Mahallesi'nde dönüşüme başlayarak artık Yıldırım'ı adeta şantiyeye çevirerek çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. 30'un üzerinde mahallemizde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Dönüşüm yapılacak alandaki vatandaşları başka bölgelere göndermeden modern konutlarda, güvenli koşullarda yaşatmak temel gayemiz. Dönüşümün yanında büyük vizyon projelerle Yıldırım'ın çehresini değiştireceğiz. Mevcut tesisler insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeyecek duruma geldi. Bin kişilik salonuyla Molla Yegan Kültür Merkezi adeta bir kültür sarayı olacak. Sular Vadisi Yıldırım'ın kültürparkı olacak ve su temasıyla Türkiye'ye örnek teşkil edecek. Gençlik merkezleri, meydanlar ve tüm sosyal donatı alanlarıyla Yıldırım'ı geleceğe adım adım taşıyacağız" dedi.

'YEŞİL YILDIRIM ÖN PLANA ÇIKIYOR'

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise Yıldırım'da hayata geçirilen projelerin ilçenin çehresini değiştirdiğini belirterek, "Yıldırım'da dönüşüm projeleri ile birlikte sosyal donatı alanlarının sayısının çoğalması bizleri mutlu ediyor. Artan yeşil alanlarıyla birlikte Yıldırım yeşiline geri kavuşuyor, Yeşil Yıldırım hedefi adım adım gerçekleştiriliyor" dedi. Yıldırım'da gerçekleştirilen hizmetlerin ilçenin geleceğine yapılan en güzel yatırımlar olduğunu söyleyen Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, açılışını gerçekleştirdikleri parkın İsabey'in sosyal yaşamına renk getireceğini söyledi. Açılan parkın çocuklar için önemine de değinen Kaymakam Aydın, 'Parkımız çocuklarımızın teknolojinin esiri olmadan oynayabileceği, insanlarımızın spor yapabileceği veya hayatın stresinden bir nebze de olsa dinlenerek uzaklaşabileceği bir yaşam alanı olmuş. Yıldırım, dönüşümü sosyal alanlarda da destekleyerek yarınların modern yüzü olarak insanlarımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı bir şehir olacak. Yıldırım'a hizmet için gece gündüz durmadan çalışan Başkan İsmail Hakkı Edebali'yi kutluyorum" dedi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da açılışta bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirerek, komşu ilçe Gürsu'da yaşayanların da parktan yararlanması adına önemli olduğunu ifade ederek, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım Belediyesi'nden Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement