Yıldırım'da Karadavut Hazretleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Yıldırım'da Karadavut Hazretleri Anıldı

Yıldırım\'da Karadavut Hazretleri Anıldı

Yıldırım'ın manevi mimarlarından Karadavut Hazretleri (Davutkadı), Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen programla türbesi başında anıldı.

05.05.2017 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadavut Türbesi'nde yapılan anma programına Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Ak Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, araştırmacı-yazar Hasan Turyan, Yıldırımlı muhtarlar, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Anma programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutkadı hazretlerinin manevi huzurunda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yıldırım'ın manevi değerlerinden biri olan döneminin ilim ve bilim adamı Karadavut Hazretleri Davutkadı'yı rahmetle yâd ediyoruz" dedi.

'MANEVİ DEĞERLERİMİZ BİZE GÜÇ VERİYOR'

Yıldırım Belediyesi olarak kadim medeniyetin temsilcisi olarak hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Tarihimizden, kültürümüzden ve medeniyetimizden beslenerek geleceğimizi inşa ediyoruz. Ecdadımıza layık olabilmek amacıyla ilçemizi yeniden inşa ederek gelecek nesillere ideal bir şehir bırakacağız" diye konuştu. Yapısal reformlarla Yıldırım'ın 100 yılını kurtaracaklarını ifade eden Başkan Edebali, "İlçemizin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vizyon projelerimizle Yıldırım'ı Türkiye'de örnek olacak bir konuma getiriyoruz"" şeklinde konuştu.

İLÇEMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ

İnsana dokunan hizmetlerle kentsel dönüşüm projelerini bütünleştirdiklerini aktaran Başkan Edebali, "Yıldırım'da yaşayan 7'den 70'e tüm kesimlere hitap edecek projelere imza atıyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın ve yaşlılarımızın yanı sıra dezavantajlı gruplarımızın da YIL-MEK kursları, kadın spor eğitim merkezleri ve kültürel etkinliklerimizle buluşturarak sosyal yaşama katılmalarını sağlıyoruz" dedi. Fiziki dönüşüm sosyal dönüşümle beraber yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Edebali, yaşam kalitesi yükselen ilçe sakinleriyle birlikte el ele vererek Yıldırım'ı geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

'MANEVİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM'

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise, geçmişi bilmeden geleceğe yürünemeyeceğini belirterek, "Yıldırım'ın manevi değerlerinden biri olan Karadavut Hazretleri'nin huzurunda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi. Ülke olarak kalkınmanın gerçekleşmesinde geçmişin manevi değerlerine daha fazla sahip çıkılarak gerçekleşeceğini aktaran Kaymakam Aydın, "Milli ve manevi değerlerin, kültürümüzün ve önemli şahsiyetlerin değerini iyi anlamalıyız. Bu vesileyle programın gerçekleşmesine katkı sağlayan Başkan Edebali ve ekibini kutluyorum" şeklinde görüşlerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırım'da Karadavut Hazretleri Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement