/ Yol Üzerinde Ambulans Beklediler - Son Dakika
Güncel

/ Yol Üzerinde Ambulans Beklediler

Tuzla D-100 Karayolu Ankara istikametinde iki minibüs çarpıştı.

09.07.2012 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla D-100 Karayolu Ankara istikametinde iki minibüs çarpıştı. Kazada 13 kişi yaralanırken olay yerinde bulunan 6 kişi ambulansların emniyet şeridi ihlalleri yüzünden olay yerine ulaşamaması üzerine asfalta yatırılarak bekletildi. D-100 Karayolu, Ankara istikametine bir saat süreyle trafiğe kapandı.

YOLUN KARŞI İSTİKAMETİNE GEÇTİ

Kaza saat 15.15 sıralarında Tuzla Piyade Okulu önünde meydana geldi. Gebze'den Harem'e giden 34 M 5814 plakalı yolcu minibüsünün sürücüsü ön tekerlek rotu kırılınca kontrolü kaybetti. Sağ şeritten sol şeride kayan, buradan da bariyerleri aşarak yolun karşı istikametine geçen yolcu dolu minibüs özel bir şirkete ait 34 ED 6488 plakalı minibüse çarptı. Kazada yolcu minibüsündeki 12 yolcu ile diğer minibüsteki bir kişi araç içinde sıkıştı.

YOL BİR SAAT SONRA AÇILDI

Çevreden yetişenler 2 kişiyi sıkıştıkları yerden çıkardı. Diğer 11 kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılardan 7 kişi ambulanslarla hemen yakındaki hastanelere kaldırıldı. Ancak 6 yaralı ambulans yetmediği için kaza yerinde beklemek zorunda kaldı. Ancak bu yaralılar için yola çıkarılan ambulanslar kaza sonrası kapanan yol yüzünden ulaşmakta zorluk çekti. Ambulans ekipleri sürücüler tarafandan işgal edilen emniyet şeridi kullanamadı. Asfalt yolda yerde yatarak ambulans bekleyen yaralılar gecikmeli olarak hastaneye kaldırılabildi.

Kazaya karışan araçlar olay yerinden kaldırıldı. Yol kazadan ancak bir saat sonra trafiğe açıldı.

(BB) - İstanbul/ Tuzla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel / Yol Üzerinde Ambulans Beklediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement