Yöresel Kültürler Fuarı'nda Karadeniz Rüzgarları Esti - Son Dakika
Güncel

Yöresel Kültürler Fuarı'nda Karadeniz Rüzgarları Esti

Yöresel Kültürler Fuarı\'nda Karadeniz Rüzgarları Esti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yöresel Kültürler Fuarı'nın açılışı yapıldı.

05.06.2014 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 8.'sini gerçekleştirdiği Yöresel Kültürler Fuarı, 4 Haziran Çarşamba günü İzmit Fuar alanında başladı. 50 hemşeri derneğinin yerel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini sergilediği fuar, 8 Haziran tarihine kadar devam edecek.

İLK GECE KARADENİZLİLERİN

Farklı kültürlerin bir araya gelerek tanıştığı ve kaynaştığı Yöresel Kültürler Fuarı'nın açılış töreni saat 19.00'da Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi'nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ'ın katıldığı açılış töreninde kurdele kesilerek açılış yapıldı.

KENTİMİZE AİT NE VARSA BURADA GÖRÜYORUZ

''Zenginlik sadece parayla olmuyor'' diyen Başkan Karaosmanoğlu,

"Kocaeli'nin zenginliği kültür zenginliğidir. Kocaeli'nde her renk var. Medeniyetimizin bütün filizleri Kocaeli'nde çiçekleniyor. Etkinliğe katılan tüm hemşeri derneklerine teşekkür ediyorum. Kentimize ait ne varsa burada onu görüyoruz. Farklı coğrafyalardan buralara gelmiş büyüklerimiz, bugün bizler bu güzellikleri, kültürleri özgürlük içerisinde yaşayabiliyoruz. Hamdolsun demokrasinin güzelliklerinin nimetlerini yaşıyoruz" diyerek açılış kurdelesini protokol ile birlikte kesti.

BAŞKAN YÖRE STANTLARINA MİSAFİR OLDU

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ordu yöresine ait folklor ekibi tarafından halk oyunu gösterisi sergilendi. Beğeniyle izlenen halk oyunlarına vatandaşlar da eşlik ederek birlikte oynadı. Başkan Karaosmanoğlu, 50 hemşeri derneğinin standını tek tek gezerek kendisine ikram edilen yöresel yemek ve tatlılardan tattı. Artvinlilerle birlikte halay çeken Başkan Karaosmanoğlu, tüm yörelerin stantlarına misafir oldu.

YAĞIŞLI HAVA ÇOŞKUYA ENGEL OLMADI

Yağmura rağmen Güneş Sahnesi'nden ayrılmayan gençler, Resul Dindar ve Bayar Şahin'in şarkılarıyla coştu. Yağmur altında ıslanmalarına rağmen birlikte horon tepen gençler yağışlı havaya aldırış etmedi. Karadenizliler Gecesi'nde mıhlamadan karalahanaya yöresel lezzetlerle Karadeniz kültürüne ait birçok öğe stantlarda sergilendi. Geç saatlere kadar yağmur altında şarkılara eşlik eden, horon tepen gençler, tam bir Karadeniz Gecesi yaşadı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yöresel Kültürler Fuarı'nda Karadeniz Rüzgarları Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement