Yozgat'ta 79 Bin Öğrenci Karnesini Alarak Yaz Tatiline Girdi - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta 79 Bin Öğrenci Karnesini Alarak Yaz Tatiline Girdi

Yozgat\'ta 79 Bin Öğrenci Karnesini Alarak Yaz Tatiline Girdi

Yozgat’ta 79 bin öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.

17.06.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 79 bin öğrenci karnesini alarak yaz tatiline girdi.

Yozgat'ta 2015-2016 eğitim öğretim yılını tamamlanması dolayısıyla, Erdoğan Akdağ İlkokulunda karne töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yılıdırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Yavuz Güner, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, 2015-12016 eğitim öğretim yılını kazasız belasız bir şekilde tamamladıklarını belirterek, "İl genelinde 550 okulumuzda 79 bin öğrencimiz eğitimini tamamlayarak karnesini aldı." dedi.

Öğrencilerin karnesini dağıtan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaz tatilinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Yapacağınız doğru çalışmalar, siz çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğini çok daha güzel şekillendirecektir. Eksikliklerinizi başarısızlık olarak düşünmeden, bu tatili yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanmak için iyi değerlendirmenizi dilerim. İyi bir eğitim, iyi bir gelecek demektir. Ayrıca kendinize de zaman ayırmayı, oyunlar oynamayı, tatilin tadını çıkarmayı unutmayın" dedi.

Tören sonrasında öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yurtnaç, " Tarihin en eski mesleklerinden biri öğretmenliktir, insanlara bir şeyler öğretmektir. Hepimiz bir öğretmenin elinden çıktık. Ben inanıyorum ki bu çocuklarımız gelecek için önemli bir kazanım olacaktır. Siz öğretmenlerinde bunda büyük bir emeği var. Siz değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Başarı için rekabetin ateşlenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Yurtnaç, "Hedeflerimizin arasında ilimiz de ki eğitimin kalitesini daha da artırmak var. Onun için önümüzde ki yıldan itibaren okullarda rekabeti sağlayacağız. Rekabetin olmadığı bir sistemde başarı asla olmaz. Okullarımızı, öğrencilerimizi kendileri arasında rekabete sokacağız ve başarıyı teşvik edeceğiz. Bu başarı hem Yozgat'a hem ailelerine hem de ülkemize güzel şeyler getirecek. İnşallah hep birlikte önümüzdeki sene içerisinde bu yarışa gireceğiz ve yarışta başarı sağlayanları maddi manevi ödüllendireceğiz. İyi tatiller diliyorum." ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta 79 Bin Öğrenci Karnesini Alarak Yaz Tatiline Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement