Yozgat Valisi Yazıcı Kosova'dan Döndü - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yazıcı Kosova'dan Döndü

Yozgat Valisi Yazıcı Kosova\'dan Döndü

Yozgat'a vali olarak atanan Abdulkadir Yazıcı, Kosova Cumhuriyeti'ne giderek Mitroviça şehrinde İsa Bey Camii'nin temel atma törenine katıldı.

17.09.2012 18:54  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayrampaşa Kaymakamlığı sırasında 3'üncü yurtdışı projesi olarak, proje ve planlamasını yaptığı ancak temel atmaya fırsat bulamadan Yozgat'a vali olarak atanan Abdulkadir Yazıcı, Kosova Cumhuriyeti'ne giderek Mitroviça şehrinde İsa Bey Camii'nin temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ecdadımız Osmanlı'nın çok itibar ettiği ve önemli mevkilere getirdiği Müslüman Arnavut halkına Türkiye'den selam getirdiğini söyledi. Temeli atılan caminin 1400'lü yıllarda Balkanlara yürüyen dedelerinin bir dileği olduğunu ifade eden Vali Abdulkadir Yazıcı, Şuan bu tören alanında yalnız olmadıklarını ve üzerlerinde kendilerini izleyen ve gören Hz. Peygamberin ve Halifelerinin, evliyaların, Alparslan'ın, Ertuğrul Gazi'nin, Sultan Murat Hüdavendigar'ın, Adem Yaşari ve tüm şehitlerin ruhaniyetlerinin bulunduğunu kaydetti.

İki milyon lirası hazır olan caminin Türk - Arnavut kardeşliğine bir simgesi olacağını, minarelerden yayılacak ezanların bu kardeşliğe her gün perçin vuracağını ifade eden Vali Yazıcı'ya Kosova Diyanet İşleri Başkanı Nail Tırnava

tarafından bir takdir beratı verildi.

Törende Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte butona basılarak inşaat başlatıldı.

Törenin ardından Vali Yazıcı ve beraberindekiler Sultan Murat Hüdavendigarın türbesini

ziyaret etti. Kosova Gilan Şehrinde yapımını 2 yıl önce organize ettiği 75 kişilik Gilan öğrenci yurdunu da ziyaret eden Vali Abdulkadir Yazıcı, Prizren ziyaretiyle gezisini tamamlayarak Yozgat'a döndü. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yazıcı Kosova'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement