Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları

Yunanistan'ın Avrupa Komisyonu üyesi Dimitris Avramopulos'un cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia ediliyor.

28.01.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da, Avrupa Komisyonu'nun İçişleri ve Göçmenlerden sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos'un cumhurbaşkanlığına aday olacağı iddia ediliyor.

Yunan basınında yer alan haberlerde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Avramopulos'u cumhurbaşkanı adayı gösterme niyetinde olduğu ifade edildi.

Eski Savunma Bakanı Avramopulos, Avrupa Komisyonu'ndaki görevinin yanı sıra ana muhalefetteki muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi'nin (ND) de başkan yardımcılığını yürütüyor. ND'nin lideri ve eski Başbakan Antonis Samaras, Avramopulos'un cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklemediklerini belirtirken, kendilerinin adayının Stavros Dimas olduğunu dile getirdi.

Haberlerde, ayrıca Avramopulos'un cumhurbaşkanı olması ihtimalinin ND içinde "baş ağrısına" neden olduğu ifade edildi.

Samaras, erken genel seçimlerin öncesinde bu tür senaryolara bir nokta koymak için partisinin cumhurbaşkanı adayının Stavros Dimas olduğunu vurgulayarak, bu adaylığı  sonuna kadar destekleyeceğini söylemişti.

İçişleri ve Yeniden Yapılandırma Bakanı Nikos Vuçis de bir  televizyon programında, Syriza'nın cumhurbaşkanlığı adayları arasında Avramopulos'un adının geçtiğini kaydetmişti. Aynı zamanda hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) başkanı Panos Kammenos da konunun Syriza ile gündeme geldiğini söylemişti.

Avramopulos'un Avrupa Komisyonu'ndaki görevinden ayrılması halinde yerine bir Syriza üyesinin gidebileceği kaydediliyor.

Avramopulos ise bu konuda net bir tavır almamasına rağmen geçen Pazar ilk seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Başbakan Aleksis Çipras'a telefon ederek seçim zaferini kutlamıştı.

Diğer yandan eski Başbakan Antonis Samaras ile eski Meclis Başkanı Evangelos Meimarakis arasında bugün yapılan toplantıda Yeni Demokrasi Partisi içindeki gelişmelerin yanı sıra cumhurbaşkanı adaylığının da gündeme geldiği belirtilirken, Meimarakis'in, Samaras'ı, Stavros Dimas adaylığı konusunda ısrar etmemesi için ikna etmeye çalıştığı da öne sürüldü.

Yunanistan'da geçen aralık ayında yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı adayı Stavros Dimas yeterli oyu alamamış, ülkede 25 Ocak'ta erken genel seçim düzenlenmişti. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement