Yunanistan'da Kalp Krizi ve Obezitenin En Yüksek Olduğu Bölge Girit Adası - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'da Kalp Krizi ve Obezitenin En Yüksek Olduğu Bölge Girit Adası

Yunanistan\'da Kalp Krizi ve Obezitenin En Yüksek Olduğu Bölge Girit Adası

Yunanistan'da kalp krizi ve obezitenin en yüksek oranda görüldüğü bölgenin beslenme alışkanlıkları değişen Girit Adası olduğu kaydedildi. Girit'te Yale Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Gastronomi ve Kültür konulu konferansta uzmanlar, kırmızı et tüketiminin de bölgede çok yüksek olduğunu vurgulayarak, tarımın makinelerle yapılması ve ulaşımın yürüyerek değil otomobillerle sağlanmasının bu değişimde etkili olduğunu belirtti.

16.05.2023 14:24

Yunanistan'da kalp krizi ve obezitenin en yüksek oranda görüldüğü bölgenin beslenme alışkanlıkları değişen Girit Adası olduğu kaydedildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'nin haberine göre, son yıllarda kalp krizi ve obezite nedeniyle adanın "uzun yaşam süresi" özelliğinde değişim gözlendi.

Girit'te Yale Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Gastronomi ve Kültür" konulu konferansta uzmanlar, Yunanistan'da en yüksek kalp krizi ve obezite oranının Girit'te görüldüğüne işaret ederek, kırmızı et tüketiminin de bölgede çok yüksek olduğunu vurguladı.

Şef Manolis Papuçakis, bugün tarımın makinelerle yapılması ve ulaşımın yürüyerek değil otomobillerle sağlanmasının bu değişimde etkili olduğunu belirtti.

Papuçakis, Giritlilerin 50 yıl öncesinde çok fazla zeytinyağı tüketimiyle birlikte çok fazla yürüdüğüne dikkati çekerek, 50 yıl öncesinin Girit mutfağında yer alan salyangoz, tavşan, kuzu, keçi gibi hayvansal gıdaların yerini son yıllarda dana etinin aldığını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'da Kalp Krizi ve Obezitenin En Yüksek Olduğu Bölge Girit Adası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement