Yüreğir Belediyesi'nden 'Kadınlar Günü' Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Yüreğir Belediyesi'nden 'Kadınlar Günü' Etkinliği

Yüreğir Belediyesi\'nden \'Kadınlar Günü\' Etkinliği

Yüreğir Belediyesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

08.03.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüreğir Belediyesi '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Kültür Merkezi bahçesinde sıkma ve börek ikramıyla başlayan etkinlik toplantı salonunda devam etti. Ev sahipliğini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın yaptığı programa Adana Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük, Başkan Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'nin eşi Emine Yeni, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Yüreğir Belediyesi Kadın Meclis Üyeleri, Yüreğir Kültür Evleri kursiyerleri ve eğitmenleri ile Yüreğirli kadınlar katıldı.

Yüreğir Kültür Merkezi müzik ve dans guruplarının dinleti ve gösterileri ile devam eden etkinlikte akademisyenler de günün anlamına ilişkin konuşmalar yaptı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan burada yaptığı konuşmada, kadınları yılda sadece bir günde hatırlamanın doğru olmadığını söyledi. Çelikcan şöyle devam etti:

"Özellikle son dönemlerde artan kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Peygamber efendimiz 'Cennet anaların ayağı altındadır' buyuruyor. Kadınlarımıza en iyi değeri en iyi şekilde vermek durumundayız. Çocuklarımızı kadınlarımız, analarımız yetiştiriyor eğer kadınlarımız eğitimli, donanımlı olur ve toplumda önemli bir yer edinirlerse çocuklarımız ve ailelerimizde aynı şekilde toplumda yerini bulacaktır. Hiçbir zaman onların hakkını ödeyemeyiz. Bugün buralarda isek kadınlarımızın çok büyük emeği var. İnşallah siyasette de daha fazla yer alırlar. İlçe belediyesi olarak en fazla kadın meclis üyesine biz sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi kadınlar siyasette ve yönetimde yer aldığı sürece kalite daha da artacaktır."

Kadına şiddeti lanetleyen Çelikcan "Buradan bir kez daha Özgecan kızımıza yapılan vahşice hareketi kınıyor, kadına kalkan bütün eller kırılsın diyorum" şeklinde konuştu.

Mahmut Çelikcan hizmete açılan Yüreğir Kültür Merkezi ve 11 adet kültür evinde hedef kitlelerinin kadınlar olduğunu belirterek bütün Yüreğirli kadınları buralarda verilen kurslardan faydalanmaya davet etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüreğir Belediyesi'nden 'Kadınlar Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement