Yurt Dışında Sisi Üstünlüğü - Son Dakika
Güncel

Yurt Dışında Sisi Üstünlüğü

Yurt Dışında Sisi Üstünlüğü

Abdulaziz Selman, yurt dışında kullanılan ve geçerli sayılan oyların %94,52'sini Abdulfettah Sisi, %5,48'ini ise Hamdin Sabbahi'nin aldığını söyledi.

22.05.2014 01:17  Güncelleme: 08:23

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Abdulaziz Selman, başkent Kahire'de düzenlediği basın toplantısında, yurt dışında kullanılan ve geçerli sayılan oyların yüzde 94,52'sini Abdulfettah Sisi, yüzde 5,48'ini ise Hamdin Sabbahi'nin aldığını söyledi.

Geçerli oy sayısının 313 bin 835, geçersiz oy sayısının ise 4 bin 138 olduğunu belirten Selman, yurt dışında oy kullanan Mısırlıların 296 bin 628'inin tercihini Sisi'den yana, 17 bin 207'sinin ise Sabbahi lehine oy kullandığını belirtti.

Yurt dışındaki Mısırlılar, cumhurbaşkanlığı seçimi için 15-19 Mayıs'ta 124 ülkedeki 141 seçim merkezinde sandık başına gitmişti.

Seçimlerin favorisi Sisi

Mısır'da 26-27 Mayıs'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde eski savunma bakanı Abdulfettah Sisi ile Nasırcı görüşleriyle bilinen Hamdin Sabbahi yarışacak. Sisi seçimlerde 'yıldız' amblemini, Sabbahi ise 'Kartal' amblemini kullanıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sisi en güçlü aday olarak gösteriliyor.

Sisi seçimi kazanırsa, 1950'lerde Cemal Abdül Nasır ile başlayan asker kökenli cumhurbaşkanları dizisinin son halkası olacak.

Cumhurbaşkanı adayı eski savunma bakanı Abdulfettah Sisi'nin liderliğinde 3 Temmuz 2013'te yapılan darbenin ardından güvenlik güçleri darbe karşıtlarına karşı sert önlemler alıyor. Darbe karşıtları hakkında toplu idam kararları veren Mısır mahkemeleri birçok kişi hakkında da ağır hapis kararları aldı.

Darbenin ardından Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk sivil cumhurbaşkanı olan Sisi tutuklanmış ve hakkında dört ayrı dava açılmıştı.

Mısır yönetimi Müslüman Kardeşleri terör örgütü ilan ederek faaliyetlerini yasaklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Yurt Dışında Sisi Üstünlüğü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement