Yusuf Namoğlu: "Deniz Çoban'ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmamaktadır" - Son Dakika
Spor

Yusuf Namoğlu: "Deniz Çoban'ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmamaktadır"

Yusuf Namoğlu: "Deniz Çoban\'ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmamaktadır"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, eski hakem ve spor yazarı Deniz Çoban'ın bazı iddialarına yönelik açıklamada bulundu.

08.02.2018 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu  (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, eski hakem ve spor yazarı Deniz Çoban'ın bazı  iddialarına yönelik açıklamada bulundu.
Yusuf Namoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "7 Şubat 2018  tarihli, Fanatik Gazetesi Yazarı Deniz Çoban'ın açıklamaları gerçeği  yansıtmamaktadır." ifadesine yer verildi.
Açıklamasında, Süper Lig'deki Beşiktaş- Galatasaray ve  Trabzonspor- Fenerbahçe müsabakalarının üst klasman gözlemcisi Yunus Yıldırım'la,  başka müsabakalar sonrası hakemlerin performanslarına yönelik şahsi görüşmeleri  ve müdahaleleri olmadığına dikkati çeken Namoğlu, şu görüşlerini paylaştı:
"MHK, 2009 yılından itibaren UEFA Hakem Konvansiyonu üyesidir. Hakem  ve gözlemci eğitimlerinde olduğu gibi gözlemcilerin hakemleri değerlendirmesinde  de UEFA raporlama yöntem ve formları uygulanır. Hakem değerlendirmesinde  pozisyonların gözlemciler tarafından UEFA ve MHK talimatlarına göre yanlış  değerlendirilerek düşük veya yüksek not verilmesine MHK müdahalesi bir UEFA  normudur ve gözlemci raporlarının ilk sayfasında, MHK müdahalesi olup olmadığının  işaretlendiği bölüm bulunmaktadır. Bu müdahale, 3 kişiden oluşan icra kurulu ve  yine kurulun UEFA gözlemci eğitiminden sorumlu üyesinin ortak kararları ile  verilmektedir. Adı geçen gözlemcinin bu müsabakadan sonraki ilk görevi ise hakem  ve futbol kamuoyunun çok iyi değerlendirebileceği, taltif ve takdir niteliğindeki  Trabzonspor-Fenerbahçe maçıdır. Bundan da anlaşılacağı gibi, gözlemci bu  müsabakaya görevlendirilerek ödüllendirilmiştir. Yazar, gözlemcinin görev  almadığı süreyi belirlerken '57 gün çile çeken' olarak tariflediği tanıma,  müsabakaların devre arası zamanını da ekleyerek gerçekleri çarpıtmayı  sürdürmektedir."
Yapılan açıklamadan duyduğu üzüntüyü aktaran Namoğlu, "Hakem ve  gözlemci atamalarına yönelik hiçbir deneyimi ve birikimi olmayan yazarın,  yazısındaki tüm değerlendirmeleri subjektif, anlamsız ve gerçek dışıdır. Bundan  böyle gerçek dışı yazı ve görüşler karşısında tarafımızdan hukuki sürecin  başlatılması zorunluluk haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Yusuf Namoğlu: 'Deniz Çoban'ın Açıklamaları Gerçeği Yansıtmamaktadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement