Zabıtadan Dilenci Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

02.06.2017 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Belediyesi zabıta ekipleri dilencilere yönelik operasyon düzenledi.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ramazan ayında vatandaşların duygularını sömürerek para toplayan dilencilere karşı operasyon düzenledi. Şehir merkezinin işlek noktalarında, kucaklarında çocuklarıyla dilenen çok sayıda dilenci, zabıta ekipleri tarafından toplandı.

Başka illerden ve ilçelerden Yozgat'a geldikleri belirlenen dilenciler, haklarında işlem yapıldıktan sonra memleketlerine gönderildi. Ayrıca Aksaray plakalı 5 otomobil ile gelen yaklaşık 15 kişilik bir grubun, kendilerini Bayırbucak Türkmeni olarak tanıtıp dilenmek üzere Yozgat'a giriş yaptığını öğrenen zabıta ekipleri, bu kişilerin kent merkezine girmesine engel oldu.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran, bazı kişilerin dilenciliği meslek edinerek insanların dini ve vicdani duygularını sömürüp para topladığını söyledi. Dilencilere karşı vatandaşları uyaran Baran, "Vatandaşlarımız, dilenciliği meslek edinerek dini ve vicdani duyguları sömürenlere itibar etmemelidir. Dilencilere yönelik operasyonlar aralıksız devam edecektir. Bunun yanı sıra başka illerden gelen ve kendilerini Suriyeli olarak tanıtıp dilenmek isteyen vatandaşlar var. Bugün büyük bir grubu Yozgat'a girmeden geldikleri yerlere polisimizin de yardımıyla geri gönderdik." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zabıtadan Dilenci Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement