Zekeriya Beyaz; Hükümet Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyor - Son Dakika
Güncel

Zekeriya Beyaz; Hükümet Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyor

Zekeriya Beyaz; Hükümet Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyor

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde düzenlenen 'Milli Anayasa Formu' paneline konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı- Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zekeriya Beyaz, "Hükümet ABD'nin söylediklerinin dışına çıkamıyor."

02.04.2012 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde düzenlenen 'Milli Anayasa Formu' paneline konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı- Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, "Hükümet ABD'nin söylediklerinin dışına çıkamıyor. Yeni anayasa için ilk icazet aldıkları yer ABD'dir" dedi.

Gebze'deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen ve Kocaeli Barosu eski başkanı Av. Cumhur Arıkan'ın yönettiği panele katılan konuşmacılar arasında bulunan Marmara Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 200 yıldır ciddi bir demokrasi mücadelesi verdiğini söyledi. Doç Dr. Cüneyt Akalın, "Bizim cumhuriyetimiz halk tarafından kurulan bir cumhuriyettir. Anayasamızda bulunan ilk üç madde, ülkenin temel bütünlüğü ile ilgilidir ve değiştirilemez. Anayasamızın ilk üç maddesi değiştiği takdirde, ülkenin birlik ve bütünlüğü tamamen bitmiş olacak demektir. Halk olarak buna karşı çıkmak durumundayız" dedi.

'ÜLKE BÖLÜNMEYE GİDİYOR'

Doç. Dr. Cüneyt Akalın'ın ardından, yine aynı okulda görev yapan Öğretim Üyesi Prof. Zekeriya Beyaz söz aldı. Hükümetin ülkeyi bölünme noktasına getirmek için yeni bir anayasa yapmaya çalıştığını iddia eden Zekeriya Beyaz şöyle devam etti:

"Ülkemizin geleceği için kaygı duyuyoruz. Bu hükümet ülkeyi karanlığa doğru sürüklüyor. Hükümetimiz ne yazık ki ABD'nin söylediklerinin dışına çıkamıyor. Yeni anayasa için ilk icazet aldıkları yer ABD'dir. Anayasamızda değişmesi gereken maddeler varsa bunlar değiştirilir. Ancak bunların niyeti Cumhuriyet'in temel değerlerini değiştirmektir. Buna izin vermemek için Milli Anayasa Formlarını düzenliyoruz ve düzenlemeye devam edeceğiz." Konuşmacılar yaptıkları konuşmaların ardından foruma katılanların sorularını yanıtladı. - Kocaeli/ Gebze

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zekeriya Beyaz; Hükümet Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement