Zonguldak'ta Maden Ocağındaki Göçük - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Maden Ocağındaki Göçük

Zonguldak'taki maden ocağında dün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden İsa Çeltik'in cenazesi, toprağa verildi.

28.11.2017 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'taki maden ocağında dün meydana gelen göçükte hayatını kaybeden İsa Çeltik'in cenazesi, toprağa verildi.

TTK Karadon Müsessesi'ne bağlı ocakta dün meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Çeltik'in cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Beycuma beldesindeki evinin önüne getirildi.

Burada Kur'an tilaveti ve yapılan dua edilmesinin ardından Çeltik'in yakınları, taziyeleri kabul etti. Cenaze daha sonra Beycuma beldesindeki Merkez Camisi'ne götürüldü.

Baba Çeltik'in ayakta güçlükle durduğu ve gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

"Kardeşim kurtaramadım seni hakkını helal et

Göçükten yaralı olarak kurtulan Çeltik'in mesai arkadaşı Abdülkadir Çebeci, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp, fotoğrafını öptü, "Kardeşim kurtaramadım seni hakkını helal et." şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.

Çeltik'in cenazesi, İl Müftüsü Rüstem Can tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Beycuma beldesine bağlı Kasımlar köyünde toprağa verildi.

Törene, ölen madencinin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, TTK Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, bazı belediye başkanları ve siyasi parti yöneticileri ile madenciler katıldı.

Dün, TTK Karadon Müsessesi'ne bağlı ocakta, eksi 360-460 kotları arasında göçük meydana gelmiş, mahsur kalan işçilerden Abdülkadir Çebeci yaralı olarak kurtarılırken, İsa Çeltik ve Cafer Tepebaşı yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Maden Ocağındaki Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement