Zonguldak'ta Pazar Yeri Çatısının Çökmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Pazar Yeri Çatısının Çökmesine İlişkin Dava

Soğuksu mevkisindeki 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı kapalı pazar yerinin bir bölümünün çökmesiyle ilgili kusurlu oldukları iddia edilen aralarında eski Belediye Başkanı Eşref'in de yer aldığı 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

11.11.2014 17:39

Zonguldak'ta Soğuksu mevkisinde 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı kapalı pazar yerinin bir bölümünün çökmesiyle ilgili kusurlu oldukları iddia edilen aralarında eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de yer aldığı 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuksuz sanıklar Eşref, belediye personelleri Y.K, N.A, A.S, O.G. ve E.D. ile mağdurlar ve yakınlarının yanı sıra avukatları katıldı. Sanıklardan M.M. ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme heyetinin söz verdiği mağdur Sezaver Alcan, olaydan bir gün önce çatının köşelerinden parçalar koptuğunu ifade ederek, "Tavandaki kelepçeler koptu. Belediyenin kimseyi içeri sokmaması lazımdı" dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı "Peki göz göre göre neden gidiyorsun pazar yerine? Sen de gitmeyip herkesi uyarsaydın. Sana da diyecek bir şey yok. Bu bir sistem sorunu. Herkes işini doğru yapsa keşke" diye konuştu.

Mağdur Hasan Durmuş da olayda kusuru olanlardan şikayetçi olduğunu dile getirerek, "Olay günü her zamanki gibi pazar yerine tezgahımı kurdum. Bir anda sesler duydum. Ne olduğunu anlamadım. Yanımda eşim Güngör Durmuş da vardı. Eşim bu olay yüzünden hayatını kaybetti. Ben de yaralandım" ifadesini kullandı.

Savcı, sanıkların taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma suçundan 15 yıla kadar hapsini istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

"Olayda ihmaller var"

Duruşma sonrası Eşref, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar yeri çöktüğünde görevde kendisinin olmadığını, buna rağmen yargılandığını söyledi.

Olayda ihmaller ve tedbirsizliklerin olduğunu öne süren Eşref, şunları kaydetti:

"Keşke bunlar yaşanmasıydı. Ben burada yargılanıyorum ama o gün olay yerinde olan ve tedbir alması gereken belediye başkanı yok. Neden olmadığını sormak lazım. Çatının 1998'de yapımını başlatan ve yürüten benim. Benden sonra çatıyı kesen başkası. Ben tekrar göreve geldiğimde, iki yıllık görev süremde çatıda bazı hasarlar olduğu halde ilgilenmemişim. İddia bu, suç mu? Benden iki sene sonra çöken çatının sorumlusu ben değilim. Doğal afet var. Çatıda o gün çökme belirtisi varken pazarı açtırmaması gerekenler bugün burada yok."

Zonguldak'ta 18 Ocak 2012'de kapalı pazar yerinin çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu 2 kişi ölmüş, 20 kişi yaralanmıştı. Savcılığa sunulan bilirkişi raporunda, yapının montaj hatası, çelik pim yerine çivi kullanılması ve dengeyi bozacak ilaveler nedeniyle çöktüğü belirtilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Pazar Yeri Çatısının Çökmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement