Hem Göze Hem Damaga Hitap Ediyor - Son Dakika
Kadın

Hem Göze Hem Damaga Hitap Ediyor

Hem Göze Hem Damaga Hitap Ediyor

Zeynep Yümlü'nün "kişiye özel" kurabiye ve keklerini yayınladığı blogu Mutlu Dükkan'ı büyük ilgi çekti.

14.12.2011 09:28  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sipariş yağmuru, bu hobisini mesleğe dönüştürmesini sağladı. Günde ortalama 5.000 kişinin blog'unu ziyaret ettiği Yümlü oldukça yoğun bir ilgi ile karşı karşıya.

Zeynep Yümlü'nün (30) çocukluğu Türk Havayolları'nda çalışan babasının konumu nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinde geçti. Eğitim hayatına Belçika'da başladı. Ürdün ve Kıbrıs'ta devam etti. Türkiye'ye dönünce Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Zeynep Yümlü tatlı dünyası ile tanışmasını şöyle anlatıyor: "İş hayatının yoğunluğundan biraz olsun uzaklaşmak istedim. Amerika'da ve Avrupa'da çok sevilen "cookie" adlı süslü kurabiyeler ve "cupcake" diye tanınan minik kekler yapmaya heveslendim. Tek günlük bir kursa katıldıktan hemen sonra internetten araştırma yapmaya başladım. Yurt dışından kek ve kurabiye hakkında kitaplar, süsleme malzemeleri ve kalıplar getirttim. Deneme yanılma yöntemiyle en lezzetli kurabiye ve kek tariflerini buldum".

İlk Ünlü Müşterisi Seren Serengil

Yaptıklarını Internet aracılığıyla paylaşan Zeynep Yümlü'nün www.mutludukkan.com adresli bir blogu bulunmakta. ( Internette açılan kişisel web günlüğü ). Evinin bir köşesini minik bir atölyeye dönüştüren Zeynep Yümlü mutfakta pişirdiği kek ve kurabiyeleri sabahlara kadar süsleyerek insanların mutluluklarına ortak olmakta. Bu nedenle blog'una da "Mutlu Dükkan" adını vermiştir.

Zeynep Yümlü'nün ilk müşterilerinden biri de şarkıcı Seren Serengil'di. Seren Serengil eski eşi Musa Aytun'un babası Rahmi Aytun'a "Babalar Günü" temalı bir kurabiye yaptırdıktan sonra müşterileri hızla arttı Zeynep Yümlü'nün. Şimdi ise müşteriler fikir veriyor, Yümlü hazırlıyor. Esprili siparişler hiç eksik olmuyor. Zeynep Yümlü'den kurabiye üstüne bir eşek tasarlamasını, boynuna da kendi adının yazılı olduğu bir künye asmasını isteyen bir erkek müşterinin bu talebi en ilginç siparişlerden biri haline geldi. Yanına da "N'oolur beni affet" yazan bu kurabiye hala en çok ilgi çekenler arasında.

Türk Damak Tadına Uygun

Zeynep Yümlü kek ve kurabiyelerin beklediğinden fazla sevilmesini şöyle açıklıyor: "Her ne kadar yurt dışından esinlensem de tamamen farklı lezette kurabiye ve kekler yapıyorum. Benimkiler, Türk damak tadına çok uygun. Örneğin, Amerika'da yapılan kek süslemelerinde tereyağı ve şekerden elde edilen çok yoğun krema kullanılıyor. Benim yaptıklarımda ise krema yok. Ayrıca, herkese farklı temalarda tasarım yapıyorum. Yaptıklarım mutlaka müşterilerin bir öyküsünü anlatıyor."

Hayali Pastane Açmak

Zeynep Yümlü doğum günleri, bebek doğumu, düğün, nişan gibi birçok özel gün için kurabiye ve kek yapıyor. Talep gelirse düğün pastalarında kullanılmak üzere pasta süsü de tasarlıyor. Zeynep Yümlü'nün bundan sonraki hayali dünyanın en ünlü aşçılık okulu Le Cordon Bleu'ye gitmek ve pastacılık eğitimi almak. Hemen ardından da "Mutlu Dükkan" adındaki pastanesini açmak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kadın Hem Göze Hem Damaga Hitap Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement