Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi - Son Dakika
Kadın

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

Hollywood, aksiyon filmlerinde her geçen gün çığır açan bir sektöre sahip. Bunda tabi ki üstün maddi imkanlar ve gelişmiş teknolojinin payı büyük. Özellikle kadın karakterlerin ön planda olduğu aksiyon filmleri ise oldukça ilgi çekip gişede rekorlar kırmakta. Bu filmler bazen bir süper kahraman filmi bazen bir halk efsanesiyle ortaya çıkabiliyor.

26.11.2019 14:07  Güncelleme: 14:43

Her ne kadar aksiyon filmi denildiğinde Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger ve Jason Statham gibi iri yapılı Hollywood erkek oyuncuları gelse de bu film türüne adını altın harflerle yazdırmış ve kucak dolusu ödül almış harika kadın oyuncular da var.

CHARLIE'S ANGELS - CAMERON DIAZ -DREW BARRYMORE - LUCIA LUO

Charlie isimli istihbarat şefinin belirli görevlerini yerine getirmek için seçilmiş ya da özel yetiştirilmiş melekler bu görevlerin peşinden koşup suçluları yakalarken oldukça iddialı sahneler ile karşımıza çıkıyor. 2000 yılında oldukça sevilen bir film serisi olan Charlie'nin Melekleri 80'li yıllarda çekilmiş bir diziden uyarlama.

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

ATOMIC BLONDE - CHARLIZE THERON

Bir çizgi romandan uyarlanan bu filmde Charlize Theron, MI6'nın ölümcül ve tehlikeli suikasti Lorraine Broughton'ı canlandırmaktadır. Özel bir görev için gönderildiği Berlin'de kendisine bambaşka tuzaklar kurullduğunu keskin zekası ile kısa sürede kavrayan güzel Lorraine, gizemi çözmeye ve hem kendi hayatını hem ailesinin hayatını kurtarmalıdır.

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

TOM RAIDER -ANGELINA JOLIE

Efsanevi karakter Lara Kroft hiç kuşkusuz Angelina Jolie'nin kariyerinde bir mihenk taşıydı. 2001 senesinde yayınlanan film ile oldukça ses getiren Jolie, usta oyunculuğu ve hayran bırakan güzelliği ile iddialı sahnelerin altından kolayca kalkmıştı.

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

WONDER WOMAN - GAL GADOT

Gal Gadot bu bol aksiyonlu DC Comics yapımında yayınlandığı 2017 senesine damga vurmuş ve oldukça beğenilmişti. Uzun yıllardır bir remake'i yapılmayan Wonder Woman karakteri DC için oldukça önemli bir süper kahramandı ve Gal Gadot bunun üstesinden ustalıkla gelmişti. Atletik vücudu ve kişisel hayatındaki spor aşinalığı sebebiyle Hollywood'da bu süper kadını Gadot'tan başkası canlandıramazdı.

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

KILL BILL - UMA THURMAN

Bir arabada acılar içinde uyanan 'Gelin' lakaplı eski suikastçi Uma Thurman'ın karakterinin tek amacı kendisine düğün gününde yapılan kötülüklerin intikamını almaktır. Kültleşmiş aksiyon sahnelerini bulunan bu film serisi, ıslık ile hatırladığımız soundtrack'i ile Amerikalı efsane yönetmen Quentin Tarantino'nun en iyi serileriden birisidir.

Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi

Son Dakika Kadın Kadın başrolleri ile parlayan 5 aksiyon filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement