30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 'Kuğu Gölü' balesi sahnelendi - Son Dakika
Kültür Sanat

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 'Kuğu Gölü' balesi sahnelendi

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali\'nde \'Kuğu Gölü\' balesi sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Çaykovski'nin 'Kuğu Gölü' balesi ikinci temsiliyle sahnelendi. Eser, ünlü koreograflar Marius Petipa ve Lev Ivanov'ın koreografisi üzerine Devlet Opera ve Balesi koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran'ın yorumlarıyla sahneye taşındı. Festival, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği 'La Bayadere' balesiyle devam edecek.

15.09.2023 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Kuğu Gölü" balesi ikinci temsiliyle sahnelendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce Aspendos Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen festivalde,

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Çaykovski'nin bestelediği "Kuğu Gölü" balesi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Eser, ünlü koreograflar Marius Petipa ve Lev Ivanov'ın koreografisi üzerine Devlet Opera ve Balesi koreografları Volkan Ersoy ve Armağan Davran'ın yorumlarıyla sahneye taşındı.

Sahnede sanatçılara, Şef Sunay Muratov yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

Dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Savaş Camgöz, ışık tasarımı Fuat Gök'e ait iki perdelik eserde, Prens Siegfried'in evliliğe henüz hazır olmamasına rağmen, onuruna verilen bir baloda annesinin dileğiyle bir eş seçmek zorunda kalması anlatıldı.

Festival 17 Eylül Pazar günü saat 21.00'de İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği "La Bayadere" balesiyle devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 'Kuğu Gölü' balesi sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement