Aksav'da Genel Kurul Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Aksav'da Genel Kurul Yapıldı

Aksav\'da Genel Kurul Yapıldı

Görevli 3 yöneticinin kişisel harcamalarını vakfa fatura ettikleri suçlamasıyla açılan dava ile gündeme gelen Antalya Kültür Sanat Vakfı'nda (AKSAV) Genel Kurul yapıldı.

30.03.2013 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görevli 3 yöneticinin kişisel harcamalarını vakfa fatura ettikleri suçlamasıyla açılan dava ile gündeme gelen Antalya Kültür Sanat Vakfı'nda (AKSAV) Genel Kurul yapıldı. Mevcut yönetimin yeniden seçildiği Genel Kurul'da üyelerden sanatçı Sümer Tilmaç, hastalığı sırasında vakıf üyelerinin kendisini aramadığından dert yandı.

Altın Portakal Film Festivali'nin düzenleyici kuruluşu AKSAV'ın Olağan Genel Kurulu, bugün Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi'nin Düden Salonu'nda yapıldı. Yönetime yönelik eleştirilerin konuşulduğu Genel Kurul'da bu yıl için gelir bütçesi 8 milyon 925 bin lira, gider bütçesi ise 8 milyon 272 bin lira olarak kabul edildi. Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yıl dönümü için ise bütçe 6 milyon lira olarak belirlenirken, Şiir Festivali'ne 125 bin lira, Televizyon Ödülleri'ne ise hiç bütçe ayrılmadı.

ALTIN PORTAKAL'A İCRA KURULU

AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yıl dönümü olacak bu yıl Ekim ayındaki etkinliklere ilişkin 6 kişilik Yönetimin Kurulu'nun dışında 24 kişiden oluşan bir de İcra Kurulu oluşturulacağını açıkladı. 3 yıldır AKSAV'ın Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde düzenlediği Televizyon Ödülleri'nin ise bu yıl Büyükşehir Belediyesi'nce yapılacağını belirten Şanlı, prosedür gereği AKSAV'a ayrılacak paranın ihalesinin geç kalması nedeniyle bütçe ayrılamadığını, 3 yıldır AKSAV'ın üstlendiği Televizyon Ödülleri'nin Büyükşehir'in yapacağı ve bürokratik olarak AKSAV'ın da destekleyeceğini dile getirdi.

TİLMAÇ: SELAMI ESİRGEMEYİN

AKSAV'da koşuşturduğunu, büyük çabalar sarfettiğini ve geçenlerde ufak bir rahatsızlık geçirdiğini belirten vakıf üyesi sanatçı Sümer Tilmaç ise şöyle konuştu:

"Bütün Türkiye'nin haberi oldu. Çok isterdim ki vakıftan en azından 15 kişinin beni arayıp geçmiş olsun demesini. Lütfen saygıda kusur etmeyelim. Yani mütevazı olmaktan içimiz kurudu. Artık bir selam vermiyorsunuz arkadaşlar, selamınızı esirgiyorsunuz, ayıptır. Lütfen rica ediyorum."

YÖNETİM VE DENETİM AYNI

AKSAV'ın Genel Kurulu sonunda Yönetim Kurulu Dr. Arif Bulut, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Erdoğan Tekin, Hüseyin Şanlı ve Şebnem Bahar'dan oluştu. Yedek üyeler Tufan Dağıstanlı, Yılmaz Erel, Bekir Kumbul, Müfit Kayacan, belediye iştiraki ANET A.Ş. temsilcisi ve Ahmet Rauf Ulusoy oldu. Denetim Kurulu Ali Eyüpoğlu, Hulusi Güven Ülker ve Atıl Pekşen'den oluşurken yedek üyeler belediye iştiraki EKDAĞ A.Ş. temsilcisi, Cemal Kumbul ve Emin Ülgen olarak belirlendi.

PREZERVATİF DAVASI SÜRÜYOR

AKSAV'ın İcra Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı, Genel Müdür Vekili Göksel Kumsal ve Genel Müdür Yardımcısı Birol Kaya hakkında, festival için gittikleri İstanbul'da konakladıkları otelde, birlikte oldukları Türk ve Ukraynalı kadınların otel, içki ve yemek ile kadınlarla ilişki sırasında kullandıkları prezervatif (kondom) paralarını AKSAV'a fatura ettikleri iddiasıyla Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından iddianame hazırlanmış, haklarında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen günlerde başlanmıştı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Aksav'da Genel Kurul Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement