Ankara'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu

Ankara\'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kapsamında, Orta, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileri, 2. Tüm Kültürleri Kapsama Satranç Turnuvası'nda buluştu. Büyükelçiler, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde bir araya geldi ve Orta Amerika ülkelerinin kültürel zenginliklerini sergiledi.

01.12.2023 17:30  Güncelleme: 17:48

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kapsamında, Orta, Güney Amerika ve Avrupa ülkelerinin Ankara büyükelçileri, 2. Tüm Kültürleri Kapsama Satranç Turnuvası'nda buluştu.

El Salvador'un Orta Amerika Entegrasyon Sistemi (SICA) Geçici Başkanlığı çerçevesinde, çoğunluğu Orta ve Güney Amerika ülkelerinin büyükelçileri, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde bir araya geldi.

Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay ve El Salvador'un Ankara Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon'un ev sahipliğinde, Dışişleri Bakanlığı Amerika Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Alp'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Orta Amerika ülkelerinin kültürel zenginlikleri sergilendi.

Açılışta konuşan Büyükelçi Calderon, Orta Amerika bölgesinin kültürel zenginliklerinin Türk vatandaşlarıyla paylaşılmasını amaçlayan etkinliği düzenlemekten memnuniyet duyduğunu belirterek, satrancın ülkelerin kültürleri arasında "bağ, birleştirici ve kapsayıcı bir unsur olarak" konumlandığını söyledi.

Calderon, "Bu etkinliğin SICA üyesi ülkeler ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye ile bu ülkeler arasında coğrafi mesafeye rağmen olumlu bir siyasi ve işbirliği ilişkisi bulunuyor." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Amerika Genel Müdürü Yaprak Alp, tüm Orta Amerika ülkeleriyle mükemmel ilişkilere sahip oldukları için gurur duyduklarını, Türkiye'nin SICA ile ilişkilerinin yakın zamanda önemli ölçüde geliştiğini vurguladı.

Alp, etkinliğin mümkün olan her alanda söz konusu ülkelerin kültürel bağlarının ve toplulukları desteklediklerinin bir kanıtı olduğunu söyledi.

Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay, satrancın ülkeleri birbirine yaklaştıran önemli bir enstrüman olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de genç nesil satranç ile ilgileniyor. Bu da geleceğimiz için bir teminattır." diye konuştu.

Gökyay, birbirini tanımayan kişilerin satranç masasına oturduğunu, başarılar dilediğini ve böylece dostluğun geliştiğini aktararak, "Dünyamızın barışa, hoşgörüye ihtiyacı var. Satranç çeşitli yönlerden toplumlara faydalı. Doğru stratejilerin tercih edilmesi bir kazanç. Türkiye'de en çok lisanslı sporcu satrançta var." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından El Salvador'un Ankara Büyükelçisi Calderon, Gökyay Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gökyay'a şükran göstergesi olarak, turnuvanın düzenlenmesine verdiği destekten dolayı Salvadorlu ünlü sanatçı ve ressam Fernando Llort'un renkli "Palmeno stili" ile süslenmiş el yapımı satranç tahtasını hediye etti.

Etkinlikte, açılan stantlarda SICA üye ülkeleri El Salvador, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Guatemala ve Panama'yı temsil eden kültürel unsurlar sergilendi. Stantlar, 2 Aralık Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da Büyükelçiler Satranç Turnuvasında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement