Ankara’da "Gecenin Sesi Jazz" - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara’da "Gecenin Sesi Jazz"

Ankara’da "Gecenin Sesi Jazz"

"Gecenin sesi jazz" konserinde kent orkestrası ve Kuzey Kıbrıslı solist zeliş şenol cazın klasikleşmiş besteleri ile ankaralılara unutulmaz dakikalar yaşattılar.

19.04.2011 10:10

Başkent'te jazz rüzgarı esti. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı Kent Orkestrası eşliğinde solist Zeliş Şenol "Gecenin Sesi Jazz" konseriyle Başkentli caz severlere unutamayacakları bir konser verdi.

Şef Kemal Günüç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sanatçısı Zeliş Şenol'a eşlik ettiği konserde Ankaralılar geçmişten günümüze caz ustalarının klasikleşmiş bestelerini dinleme fırsatı buldular.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda bir buçuk saat ara vermeden süren konserde caz müziğinin derin içe işleyen duygulu ve isyankar yapısı, Kent Orkestrası'na solist olarak eşlik eden Zeliş Şenol'un etkili sesiyle bütünleşerek izleyicilerden büyük alkış aldı.

"Money Runner" ile başlayan konserde "Take a Train", "Route 66", "Just The Way You Are", "Check To Check", "Straighten Up And Fly" gibi cazın sevilen parçalarının ardından rock müziğin sevilen parçası "Come To Gether" ile slow müziğin unutulmaz parçası "Hello"nun caz müziği formunda seslendirilmesi izleyicilerin beğenisini kazandı.

Daha sonra "Satın Doll", "My Funny Valentine" gibi parçalara yer verilen program, solist Zeliş Şenol'un cazın alfabesi diye tanımlayarak takdim ettiği "How High The Moon" adlı eserle son buldu.

Programın sonunda ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Vural, Solist Zeliş Şenol ile birlikte Orkestra Şefi Kemal Günüç ve parçaların düzenlemelerini yapan orkestra üyesi Mehmet Erdemli'ye teşekkür ederek birer buket çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Ankara’da 'Gecenin Sesi Jazz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement