Aspendos'ta Çıplak Ayaklı Diva - Son Dakika
Kültür Sanat

Aspendos'ta Çıplak Ayaklı Diva

Aspendos\'ta Çıplak Ayaklı Diva

Cesaria Evora, Antalya Jazz Festivali kapsamında Aspendos Antik Tiyatro'da sahneye çıktı.

23.07.2011 12:21  Güncelleme: 12:49

Caz müziğinin 'Çıplak Ayaklı Divası' Cesaria Evora, bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Antalya Jazz Festivali kapsamında Aspendos Antik Tiyatro'da sahneye çıktı. Grammy ödüllü 70 yaşındaki Evora, sahneye çıplak ayakla çıkma geleneğini antik tiyatroda da bozmadı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü himayesinde bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Antalya Jazz Festivali'nin üçüncü gecesinde, caz dünyasının efsane ismi ve 'Çıplak Ayaklı Divası' Cesaria Evora sahneye çıktı. Evora, tarihi milattan sonra 2'nci yüzyıla kadar uzanan antik tiyatronun sahnesinde, yine yalın ayaktı.

Kendi ifadesiyle, "Aç insanlarla, dünyanın fakir halklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla" gösterişli ayakkabılar yerine çıplak ayakla çıkma geleneğini burada da bozmayan Cesaria Evora, sahnede 2 saate yakın bir süre kaldı. Evora'nın Portekiz Fado'larından Küba ve Afrika müziklerine uzanan geniş bir yelpazeyi yansıtan şarkıları, Aspendos'ta hüzün ve sevinci birarada yaşattı. Ayakta alkışlanan Evora, konserin sonunda seyircinin isteği üzerine tekrar sahneye çıkarak 4 şarkı daha seslendirdi. Konserin kapanışında Evora'yı dinlemek için Aspendos'u dolduran caz severler, sahnenin önünde dans etti.

KONTRSBAS PERFORMANSI

Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Evora'nın konseri öncesi, Fransız kontrbas grubu L'orchestre de Contrebasses sahneye çıktı. Kontrbasın farklı kullanımını sergileyen 6 virtüözden oluşan grubun sahne şovları büyük alkış aldı. Kontrbası durağan bir müzik aleti olmaktan çıkartıp, onunla dans ederek farklı performans sergileyen grubun ses ve ışık efektleriyle desteklenen şovları beğeniyle izlendi. Christian Gentet tarafından 1981 yılında kurulan grup, 'müzikal yaratıcılık harikası' olarak nitelendiriliyor.

Festivalde bu akşam oyunculuk yeteneğini sahnede sesiyle birleştiren Macy Gray Aspendos'ta sahneye çıkacak. Gray'dan önce New York Gypsy All Stars sanatseverlerle buluşacak.

Emre BAYLAN/Antalya, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Aspendos'ta Çıplak Ayaklı Diva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement