Atatürk'ün edebiyata intikalinin 85. yılı konserle anılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Atatürk'ün edebiyata intikalinin 85. yılı konserle anılacak

Atatürk\'ün edebiyata intikalinin 85. yılı konserle anılacak

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen 'Beni Hatırlayınız' adlı konserle edebiyata intikalinin 85. yıl dönümünde anılacak. Konserde Atatürk'ün hikayesi müzikler eşliğinde anlatılacak ve çeşitli sanatçılar sahne alacak.

09.11.2023 12:53  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete intikalinin 85'inci yıl dönümünde Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin hazırladığı 'Beni Hatırlayınız' adlı konserle anılacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi binasının Aydın Gün Salonu'nda, 10 ve 11 Kasım'da saat 20.00'de seyirci ile buluşacak konserin orkestra ve koro şefliğini besteci Kıvanç Tepe üstleniyor. Fahir Atakoğlu'nun 'Live in İstanbul' albümü ile 'Sarı Zeybek' belgeselinde yer alan müziklerin düzenlenip, hazırlanan konserde, Atatürk'ün hikayesi, anlatıcı eşliğinde anlatılacak. Koro sanatçısı Şahan Gürkan'ın anlatıcı rolü ile sahneye çıkacağı konserde, piyano sanatçısı Onur Ermez ile ney sanatçısı Ercan Irmak, konuk solist olarak yer alacak. Ali Murat Erengül'ün Mustafa Kemal Atatürk'ü, İpek İncekaş'ın Zübeyde Hanım'ı oynacağı konserde, Fikriye Hanım rolünde Leyla Ceren Koç olacak. Eda Bingöl Gürkan'ın soprano olarak yer alacağı konserde, başkemancı ise Dilara Tanrıverdi Doğan olacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Atatürk'ün edebiyata intikalinin 85. yılı konserle anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement