Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

İran'ın "Bob Dylan"ı olarak gösterilen müzisyen Mohsen Namjoo 12 Aralık'ta Ankaralı hayranlarıyla buluşacak.

10.12.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'ın "Bob Dylan"ı olarak gösterilen müzisyen Mohsen Namjoo 12 Aralık'ta Ankaralı hayranlarıyla buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Serkan Kaya yarın, Funda Arar 12 Aralık ve Resul Dindar 16 Aralık'ta Jolly Joker Ankara'da konser verecek.

The New York Times tarafından İran'ın "Bob Dylan"ı olarak gösterilen söz yazarı, şarkıcı, müzik eğitmeni ve setar çalgıcısı Mohsen Namjoo, 12 Aralık'ta ATO Congresium'da başkentli hayranlarıyla buluşacak.

Namjoo, 17 Aralık'ta Bursa BAOB, 18 Aralık'ta İzmir Cantainer Hall, 19 Aralık'ta ise İstanbul Volkswagen Arena'da da sahne alacak

"9. Uluslararası Ankara Flamenko Festivali" kapsamında İspanyol sanatçılar Livio Gianola ve Cristina Benitez, "Başka Bir Yer" yarın ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alacak.

İspanya'nın caz-flamenko dünyasına kazandırdığı en önemli piyanistlerden biri olarak gösterilen Chano Dominguez, flamenko gitarın en önemli temsilcilerinden Nino Josele ile "Ankara Piyano Festivali" kapsamında ilk defa 12 Aralık'ta MEB Şura Salonu'nda konser verecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, şef Selman Ada yönetiminde bugün ve yarın CSO Konser Salonu'nda,  Bilkent Senfoni Orkestrası ise şef Stamatia Karampini yönetiminde 12 Aralık'ta klasik müzik severlerle buluşacak

Hamlet balesi Opera Sahnesinde

Dünya Prömiyeri 2014-2015 sanat sezonunda Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) sanatçıları tarafından gerçekleştirilen, Shakespeare'in ünlü tiyatro oyunundan ilham alınarak hazırlanan, Gürcistan'ın en önemli bestecisi Revaz Gabichvadze'nin bestelediği Hamlet balesi, bu akşam Opera Sahnesinde başkentli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Reji ve koreografisini Ankaralıların beğenerek izlediği Kont Dracula ve Amazonlar bale eserlerinden de tanınan Gürcü çift Nugzar ve Medeia Magalashvili'nin hazırladığı eserin, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e, dekor tasarımı ise Savaş Camgöz'e ait.

"Yarasa" operası 12 Aralık'ta sahnelenecek.

Bestesi Selman Ada'ya, librettosu Tarık Günersel'e ait "Ali Baba&40" operası Mehmet Balkan rejisiyle 14 Aralık'ta Opera Sahnesi'nde başkentlilerle buluşacak.

Amadeus Hoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından yola çıkılarak Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı, ilk koreografisi Marius Petipa tarafından gerçekleştirilen "Fındıkkıran" balesi, dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olma özelliğini koruyor.

Klara'nın yılbaşı armağanı olarak aldığı 'Fındıkkıran' oyuncağı ile ilgili rüyalarını konu alan eserin koreografisini Anna Akabalı'nın yaptığı opera 16 Aralık'ta Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Tiyatro

Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" bugün, yarın ve 12 Aralık'ta, Sevim Ak'ın yazdığı, Servet Aybar'ın oyunlaştırdığı "Horoz Adam ve Korsan" 13 ve 14 Aralık'ta, Antov Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun çevirdiği, Erhan Gökgücü'nün rejisörlüğünü yaptığı "Vanya Dayı" 16 Aralık'ta Akün Sahnesi'nde; Pervin Ünalp'ın yazıp yönettiği "Kuaförde Bir Gün" bugün, yarın, 12, 13, 15 ve 16 Aralık'ta Altındağ Tiyatrosu'nda; George Ferquhar'ın yazdığı, Gülay Gür'ün çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği "Kurnaz Aşıklar" bugün, yarın, 12, 13, 15 ve 16 Aralık'ta Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde; Haldun Taner'in yazdığı, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" bugün, yarın, 12 ve 13 Aralık'ta, İrin Aktemur'un yazdığı, Umut Toprak'ın yönettiği "Neşe, Dert, Aşk" 15 ve 16 Aralık'ta Küçük Tiyatro'da sahnelenecek.

"Vanya Dayı" oyunu  11 ve 13 Aralık'ta da Büyük Tiyatro'da sanatseverlerle buluşacak.

Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın çevirdiği, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas"  bugün, yarın ve 12 Aralık'ta, Anton Çehov'un yazdığı, Yılmaz Gruda'nın çevirdiği ve Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğu'nun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" 15 ve 16 Aralık'ta Oda Tiyatrosu'nda; Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği "Müfettişler" bugün, 13 ve 15 Aralık'ta Stüdyo Sahnesi'nde; Pedro Bloch'un yazdığı, Lütfi Ay ve Tarık Levendoğlu'nun çevirdiği, Yurdaer Okur'un yönettiği "Euridice'nin Elleri" bugün, yarın ve 12 Aralık'ta Ziraat Sahnesi'nde; Nuri Pakdil'in yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Umut"  bugün ve 12 Aralık'ta İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde; Jordi Galceran'ın yazdığı, Sinan Pekinton'un yönettiği "Grönholm Metodu bugün, yarın, 12 ve 13 Aralık'ta Şinasi Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement