Bayramda Güzel Geçen Hava Kars Turizmine Yaradı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bayramda Güzel Geçen Hava Kars Turizmine Yaradı

Bayramda Güzel Geçen Hava Kars Turizmine Yaradı

Ani Ören Yeri, kalesi, Ruslar'dan kalma taş yapıları ve tarihi camileriyle ön plana çıkan Kars'a, Kurban Bayramı'nda havaların sıcak olması dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turist geldi ...

19.10.2013 12:47

Ani Ören Yeri, kalesi, Ruslar'dan kalma taş yapıları ve tarihi camileriyle ön plana çıkan Kars'a, Kurban Bayramı'nda havaların sıcak olması dolayısıyla çok sayıda yerli ve yabancı turist geldi.

Turizm acenteleri tarafından düzenlenen bayram turlarına katılan, özellikle Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan'dan gelen turistler, "Gazi" Kars'ta Ani Ören Yeri'ni, daha önce kilise olarak da kullanılan Kümbet ve Fethiye camileri ile kentte 40 yıl hüküm süren Rus'lar tarafından yapılan taş yapıları gezerek fotoğrafladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili boyunca kente özellikle yurt dışından çok sayıda turist geldiğini söyledi.

Turist sayısının bayramda çok olmasının hava durumuyla ilişkili olduğunu ifade eden Doğanay, "Havalar güzel olunca turistimiz de çok oldu. Turizm acenteleri tarihi mekanlarımıza güzel turlar düzenledi. Kars'ımız tarihi yapılarıyla ön plana çıkan bir turizm ve kültür kenti. Kurban Bayramı süresince çok sayıda turist ağırladık. Ani Ören Yeri'ne gelen yabancı turistlere şeker dağıtarak, kolonya tuttuk. Bize bunu neden yaptıklarımızı sordular. Biz de onlara örf adetlerimizden bahsettik" şeklinde konuştu.

Doğanay, turistlerin gördükleri ilgi karşısında memnun kaldıklarını dile getirerek, "Ben de bizzat şeker dağıttım. Turistlerle aramızda güzel bir bağ oluştu. Onlara Kurban Bayramı'ndan bahsettik" dedi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bayramda Güzel Geçen Hava Kars Turizmine Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement