Chrıstıan Wallumrød, Borusan Müzik Ev'i'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Chrıstıan Wallumrød, Borusan Müzik Ev'i'nde

Chrıstıan Wallumrød, Borusan Müzik Ev\'i\'nde

Christian Wallumrød ve topluluğu 1 Şubat Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde hafta sonuna sakin bir başlangıç yapıyor.

30.01.2013 10:38

Norveç cazının en ilginç ve üretken isimlerinden Christian Wallumrød ve topluluğu 1 Şubat Cuma akşamı Borusan Müzik Evi'nde hafta sonuna sakin bir başlangıç yapıyor. 2 Şubat Cumartesi akşamı ise 2012 yılı sonunda yayımladığı "Masal" albümüyle beğeni toplayan en iyi genç kuşak caz vokallerinden Ece Göksu sahnede.

1 Şubat Cuma/ 21.30

Caz müziği yeniden keşfedin: Christian Wallumrød Ensemble

Yeni dalga Norveçli caz müzisyenlerinden piyanist, besteci ve topluluk lideri Christian Wallumrød, kategoriler üstü yaklaşımıyla yeni Avrupa cazının ilgi gören karakterlerinden biri. Dinleyici, sanatçının cazın hangi tarzında müzik yaptığını düşünüyorken, bir anda caz çalıp çalmadığını sorgular hale bile gelebiliyor. Wallumrød 2002 yılından bu yana Norveçli şarkıcı Sidsel Endresen ile de projeler üretiyor.

2003 yılında kurulan Christian Wallumrød Ensemble ise ilk kez "Sofienberg Variations" adlı albümüyle karşımıza çıktı ve zaman içinde, klasik armonileri John Cage tarzı denemelerle harmanlayarak, karamsar atmosferine rağmen kulağa hoş gelen bir tür geliştirdi. Wallumrød Ensemble'ın müziği, ECM estetiğinin ideal bir örneği olarak görülüyor. Topluluk, cazın doğaçlamacı zihniyetini kullanarak klasik müziğin kontrollü huzurunu İskandinav halk müziğinin paslanmış dokusuyla sağlam, narin ve mistik bir tarzda birleştiriyor.

Christian Wallumrød piyano, harmonyum, oyuncak piyano

Eivind Lønning trompet

Espen Reinertsen tenor saksafon

Per Oddvar Johansen davul, vibrafon

Gjermund Larsen keman, hardangerfiddle, viyola

Tove Törngren viyolonsel

2 Şubat Cumartesi/ 21.30

Ece Göksu "Masal"

Caz vokalde Türkiye'nin en tanınmış seslerinden biri olan Ece Göksu, ilk albümü "Masal" ile caz akşamlarındaki parlak performansını albümüne taşıdı. Borusan Müzik Evi'nde vereceği konserde Göksu, "Masal"da yer alan şarkıların yanı sıra Bill Evans'ın bir bestesine ve iki anonim türkü düzenlemesine yer verecek. Gecede Ece Göksu'ya aralarında Cem Aksel, İmer Demirer'in de bulunduğu çok özel bir müzisyen kadrosu eşlik edecek.

2007 yılında kazandığı Fulbright bursuyla William Paterson Üniversitesi'nden de burs alarak New Jersey'de caz vokal yüksek lisansı yapan Ece Göksu, burada Nancy Marano, Cecil Bridgewater ve Mulgrew Miller gibi isimlerle çalıştı. Yüksek lisans tezini Billie Holiday'in kompozisyonları ve şarkı sözleri üzerine yazan müzisyen, Jay Clayton'ın vokal doğaçlamalarıyla ilgili workshop'larına katıldı ve Roberta Gambarini'yle özel dersler yaptı.

Ece Göksu vokal

Can Çankaya piyano ve tuşlu çalgılar

Matt Hall kontrbas

Cem Aksel davul

İmer Demirer trompet

Engin Recepoğulları tenor saksofon

Bulut Gülen trombon

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Chrıstıan Wallumrød, Borusan Müzik Ev'i'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement