Çocuklar Kendi Filmini Çekecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Çocuklar Kendi Filmini Çekecek

Çocuklar Kendi Filmini Çekecek

Mersin Sinema Derneğinin başlattığı Kardeşimin Filmi projesi kapsamında çocuklar yazdıkları hikayelerin filmini çekecek

02.12.2013 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Sinema Derneği (MERSİNEMA), farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını bir araya getirmek amacıyla Kardeşimin Filmi adlı proje başlattı.

Proje kapsamında 8-13 yaş grubundaki çocukların yazacakları hikayeler arasında dereceye giren 10 hikaye yine çocuklar tarafından filme çekilecek.

MERSİNEMA yöneticisi ve proje koordinatörü Yasin Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, projenin, "Yaz Filmini" isimli hikaye yarışmasıyla başlayacağını belirtti.

Seçilen 10 hikayenin filminin çekilerek "Kardeşimin Filmi" adlı belgeselde bir araya getirileceğini ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti:

"Farklı kültürlerdeki çocukların kardeşlik duygularını görünür kılacak proje kapsamında dereceye giren 10 hikaye, yazan çocuklar tarafından filme alınacak. Çocuklara kameraları verip hikayelerini çekmelerini isteyeceğiz. Kesinlikle çekimlerine ya da anlatım tarzlarına müdahale etmeyeceğiz. Amacımız, çocukların gözünden yeni bir bakış açısı ortaya çıkarmak. Elbette hangi kültürden olursa olsun çocukların tümü kardeşçe yaşayabiliyor. Bu çalışmanın büyükler için de öğretici olabileceğini düşünüyoruz. Oluşturulacak belgesel yarışmalara katılacak. Ayrıca okullarda gösterilecek ve televizyonlarda yayınlanacak. Aileler, hikayelerini yazmayı ve anlatmayı seven sinemayla ilgili çocukları bu projeye yönlendirerek, onların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımış olacak."

Proje kapsamında Mersin'de 300 bin çocuğa ulaşmayı hedeflediklerine işaret eden Korkmaz, kentin en genç hikayecileri ve yönetmenlerinin bu belgeselle ortaya çıkacağını vurguladı.

Korkmaz, uzun yıllar titizlikle çalıştıkları Kardeşimin Filmi belgeselinin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini kaydetti.

Son başvuru tarihi 1 Ocak 2014 olan yarışmayla ilgili bilgilere "www.kardesiminfilmi.com" adresinden ulaşılabileceği bildirildi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çocuklar Kendi Filmini Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement