Egemen Bağış'tan Festivale Tam Destek - Son Dakika
Kültür Sanat

Egemen Bağış'tan Festivale Tam Destek

Egemen Bağış\'tan Festivale Tam Destek

Side 12. Uluslar Arası Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katılan Egemen Bağış'tan festivale tam destek!

27.08.2012 08:48

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos 2012, Cumartesi akşamı, Viyana Schönbrunn Saray Orkestrası'nın yeni yıl konserleri konseptindeki muhteşem konseri ile başladı! Şefliğini, Türk sanatçımız Mete Yalçın'ın üstlendiği orkestra; açılış konserinde, Antik Tiyatro'yu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir konser akşamı yaşattı. Açılışa katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yaptığı konuşmada 12 yıldır devam eden festivalin; Side'den bereketle fışkıran kardeşlik ve hoşgörü atmosferiyle, Avrupa'nın önyargılardan kurtulması için büyük önem taşıdığını belirtti.

Konser öncesinde, her yıl festival kapsamında verilen festival ödülleri de sahiplerini buldu. Meslek grubu ayırt edilmeksizin, ülkemize katkı sağlayan kişi, kurum ya da kuruluşlara verilen Festival Özel Ödülü; bu yıl, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a verildi. Törende yaptığı konuşmada, Side AntikTiyatrosu'nun, konser izlediği en anlamlı yerlerden biri olduğunu belirten Egemen Bağış; Side'nin, A. Kadir Uçar gibi vizyoner bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanlı olduğunu vurguladı. 12 yıldır devam eden ve Side Belediye Başkanı A. Kadir Uçar ile ekibinin çalışmaları sayesinde yükselen bir ivmeyle büyüdüğünü belirten Bağış; bu özel akşamda Side'den bereketle fışkıran kardeşlik ve hoşgörü atmosferinin, Avrupa'nın önyargılardan kurtulması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Side Kazı Başkanı Prof. Hüseyin Alanyalı ve Doç. Dr. Feriştah Alanyalı ise; Side Antik kentindeki uzun süreli kazılar sonucunda, tarihi eserlerin gün yüzene çıkartılması ve sanat eserlerinin yaşatılmasıyla sanat yaşamına bulundukları katkılar nedeniyle Festival Sanat Ödülü'ne layık görüldü.

Viyana Schönbrunn Saray Orkestrası, ödül töreninin ardından verdiği açılış konserinde; Haydn, Mozart, Schubert ve Strauss ailesinin eserlerine yer verdi. Viyana Oda Müziği'nin en başarılı temsilcileri arasında gösterilen Viyana Schönbrunn Saray Orkestrası, 1997 yılında kurulduğundan beri Viyana Schönbrunn Sarayı'nın Limonluk Bahçesi'nde konserler veriyor. Finlandiya, İsveç, Danimarka, Japonya, İtalya, Romanya, Almanya, Hollanda, İsviçre, Rusya, Hırvatistan ve Brezilya'da verdikleri konserlerle de büyük yankı uyandıran orkestra; Viyana'nın zerafetini bale dansçılarıyla da harmanlayarak müzikal başarısının yanı sıra görsel anlamda da izleyicinin beğenisini topluyor.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu'nda ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Egemen Bağış'tan Festivale Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement