'Engelsiz Kocaeli İçin Çal!' - Son Dakika
Kültür Sanat

'Engelsiz Kocaeli İçin Çal!'

\'Engelsiz Kocaeli İçin Çal!\'

Kocaeli Valiliği tarafından İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren lise öğrencileri ile müzik ve özel eğitim öğretmenlerinin katılımlarıyla 'Engelsiz Kocaeli İçin Çal' projesi yürütülüyor.

02.05.2019 12:31  Güncelleme: 12:33

Projenin amacı; Kocaeli'nde eğitim gören çeşitli özel gereksinimli öğrencilere yönelik toplumsal farkındalığı artırmak, Engelli bireylere yönelik devlet-toplum dayanışmasına katkıda bulunmak. Ayrıca özel gereksinimli öğrencileri üretken hale getirerek özgüvenlerini arttırmak, projede yer alacak özel gereksinimli öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrenciler arasındaki işbirliği ve dostluğa katkıda bulunmak.

Proje Kapsamında Yapılan Faaliyetler

Özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren öğrencilerden bir koro oluşturulmuş ve öğretmenleriyle birlikte türküler seslendirilmiştir. İzmit yöresine ait iki eserden (Bizim Evin Yanına, İki Çayır Arasında) oluşan video klip hazırlanmıştır.

Proje kapsamında 9 Aralık 2018 Pazar günü Kocaelispor- Muğla Spor maçında 26 öğrenci Kocaelisporlu futbolcularla beraber ellerinde "Engelsiz Kocaeli İçin Çal" pankartıyla sahaya çıktılar ve sonrasında Kocaelispor Kulübü misafiri olarak maçı aileleriyle birlikte izlemişlerdir.

18-27 Şubat tarihleri arasında ilimiz tarihi ve turistik yerlerinde iç ve dış mekân çekimleri yapıldı. 29 farklı mekanda yapılan çekimlere ilimizdeki eğitim gören çok sayıda öğrencimiz katılmış ve müziklerin yapılmasında ve organizasyonun her aşamasında 31 öğretmenimiz görev almıştır. Kocaeli yöresine ait iki farklı eser ilimizin farklı tarihi ve turistik yerlerinde seslendirilerek bir video klip hazırlanmıştır.

22 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın İbrahim ER'in ilimizi ziyareti sırasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde "Engelsiz Kocaeli İçin Çal" projesinde görevli öğrenciler, özel eğitim ve müzik öğretmenleri eşliğinde İzmit yöresine ait türkülerini seslendirerek mini bir konser vermiştir.

28 Şubat tarihinde "Engelsiz Kocaeli İçin Çal" projesi klip çekimi final görüntüsü Sayın Valimiz Hüseyin AKSOY ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK'in katılımıyla Kocaeli Valiliği binasında gerçekleştirilmiştir.

Hazırlanan video klip projede görev alan tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla 10 Nisan 2019'da Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen konserle kamuoyuna tanıtılmıştır. Hazırlanan video klip, sosyal medya üzerinden yayınlanmıştır.

Son Dakika Kültür Sanat 'Engelsiz Kocaeli İçin Çal!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement