"Frekansa Tiyatro Karıştı" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Frekansa Tiyatro Karıştı"

"Frekansa Tiyatro Karıştı"

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin, Atatürk Havalimanı'nda görev yapan sekiz üyesinin rol aldığı "Frekansa Tiyatro Karıştı" oyunu sahnelendi

29.10.2013 11:08

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği'nin (TATCA) Atatürk Havalimanı'nda görev yapan sekiz üyesi tarafından sahnelenen, "Frekansa Tiyatro Karıştı" oyunu, büyük beğeni topladı.

TATCA üyeleri Özlem Keleş, Selami Kutlar, Serkan Seyrekoğlu, Saliha Ünsal, Muratcan Tüzel, İlker Ayhan Özcan, Derya Özdemir ile Süleyman Özkömürcüler'in rol aldığı oyun, Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

TATCA Başkanı Birol Bilgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunu sergileme fikrinin bir yıl önce ortaya çıktığını söyledi. Bilgin, dernek üyelerinin çok hevesli oldukları için hemen çalışmalara başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Olayın içine girince hava trafik ve pilot diyaloglarının esasında hiciv sanatı için ne kadar da çok fazla konu oluşturduğunu ve adeta bir derya olduğunu gördük. Oyunun eskiz aşamasındaki skeçleri izlediğimizde o kadar çok güldük ki bu projenin kesinlikle bir yere geleceğine emin olduk. Bu anlamda çalışmaları destekledik. Ama şunun altını çizmek isterim. Biz TATCA olarak arkadaşlarımıza sadece sonsuz desteği verdik. En büyük rol arkadaşlarımızındır."

Oyunculardan Saliha Ünsal, radarcı olarak havalimanında görev yaptığını ifade ederek, oyunda rol alan hiçbir arkadaşının tiyatro deneyimi olmadığını belirtti. Ünsal, "Yaklaşık 6 ay boyunca çalıştık. Ama son iki ay bizim için yoğun geçti. Sadece ilk skecimiz uyarlamadır. Diğerlerinde ise hepimizin emeği var. Herkesin bireysel özelliklerini bir araya getirerek oyunda bir ahenk oluşturduk" diye konuştu.

Serkan Seyrekoğlu ise oyuna hazırlanırken ekip ruhunu ortaya koyduklarını anlatarak, "Ekipte kimi oyunu yazdı, kimi moral-motivasyonumuzu yüksekte tutmaya çalıştı. Yani tam voltranın parçalarını oluşturduk. Birbirimizin bilmediğimiz yönlerini öğrendik. Ondan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Beykent Üniversitesi tiyatro eğitmenlerinden Nuri Görsev'in yönettiği oyunun Anadolu'da da sahnelenmesi için turne hazırlıklarının başlatıldığı öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Frekansa Tiyatro Karıştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement